لیزر دندان
2 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
06 آبان 1398

لیزر دندان

لیزر دندان یا دندانپزشکی به روش های قدیمی را انتخاب کنیم؟ امروزه سیستم لیزر دندان استفاده فراوانی در دندانپزشکی دارد. لیزر استفاده فراوانی به خصوص در سفید کردن دندان با لیزر و انواع جراحی های دهان و دندان دارد. حتی پس از کشیدن ساده دندان با تابیدن لیزر به موضع مورد نظر می توان خونریزی را قطع کرد. لیزر دندان در دندانپزشکی از سال 1994 برای درمان تعدادی از مشکلات دندان استفاده شده است.

فهرست محتوای صفحه :

لیزر نوعی از امواج الكترومغناطیسی مانند اشعه ایكس و ... است که بصورت تك رنگ ساطع می شود. دندانپزشک زیبایی با شناخت کامل از طول موجهای لیزر های مختلف و آشنایی کامل با اصول کاری و حفاظت افراد اقدام به درمان با استفاده از لیزر دندان می کند. لیزر تکنولوژی مفیدی است که درمان بیماریهای دندانی را سریعتر و دقیق تر می نماید.

با لیزر دندان کیفیت درمان در دندانپزشکی زیبایی به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. لیزر و استفاده آن در درمانهای دندانپزشکی استرس و نگرانی بیمار را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. همچنین با لیزر دندان میزان صدمه وارده به بافت های مجاور موضع درمانی کاهش یا بطور کلی قابل حذف است

برای هزینه خدمات دندانپزشکی با لیزر می توانید با تماس با ما اقدام کنید.

تماس با ما: 88888590-021/88884546

لیزر دندان

لیزر دندان و مزایای آن در دندانپزشکی

تکنولوژی نوین لیزر دندان باعث نتایج سودمندی در دندانپزشکی بخصوص برای دندانپزشک زیبایی شده است. با لیزر در زمان کوتاه درمان انجام گرفته و نتایج باور نکردنی در کمتر از یک ساعت بدست می آید. میزان تخریب بافت های مجاور با لیزر به شدت کاهش می یابد که این امر بسیار مناسب برای بیماران با مشکلات انعقاد خون است.

لیزر دندان ناراحتی های پس از درمان که در درمان های قدیمی ایجاد می شد به شکل قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. لیزر میزان سطح تخریبی کمی بر روی بافت های مجاور ایجاد کرده لذا سرعت ترمیم بسیار بالاتر است. لیزر امکان برش دقیق بافت ها را مهیا کرده در حالی که در روشهای قدیمی برش بافت زیاد بود که میزان تخریب لثه زیاد بود در حالی که با لیزر دندان این مشکل بسیار کاهش یافته است.

فناوری لیزر دندان استرس بیمار را کاهش می دهند. صدای نامطلوب در درمانهای قدیمی باعث استرس همچنین ناراحتی برای بیمار می شد. لیزر تشخیص را ساده تر می کند،این ویژکی بخصوص در تشخیص پوسیدگی ها بسیار مناسب است. لیزر دندان درد کمتری دارد زیرا میزان تخریب بافت ها به حداقل ممکن رسیده است. سرعت و دقت درمان با لیزر افزایش قابل ملاحظه ای دارد. درمان های دیگر صدماتی را دارند به عنوان مثال ایجاد ترک های میکروسکوپی بر روی مینای دندان بخاطر ضربه فریز یا حذف براده های ناشی از استفاده از فریز با لیزر کاهش یافته است. لیزر درد کمتری دارد لذا نیاز به بی حسی کاهش پیدا کرده است. سفید کردن دندان با لیزر دندان بسیار سودمند است زیرا گرم شدن مینای دندان با لیزر صورت نمی گیرد.

جایگاه لیزر دندان در دندانپزشکی زیبایی

لیزر برای درمان آبسه، تشخیص پوسیدگی دندان، جراحی لثه، بافت نرم،آفت دهان و تبخال، جراحی زیبایی لثه، درمان حساسیت دندانی، بیماری پریودنتال، جلوگیری از تهوع حین دندانپزشکی، سفید کردن دندان، کاشت ایمپلنت با لیزر و...استفاده می شود. لیزر در درمان زخمهای دهان نیز استفاده می شود.

بسته به نوع درمان لیزر دندان ، لیزرهای مختلفی وجود دارد که با تشخیص دندانپزشک از آنها استفاده می شود به عنوان مثال جهت درمان زخمهای دهان از لیزر کم توان استفاده شده.

لیزر دندان یا دندانپزشکی و معایب آن در دندانپزشکی

استفاده از لیزر در دندانپزشکی بسیار سودمند بوده و هیچ خطری ندارد و عوارض جانبی ندارد. استفاده هر تکنولوژی نیازمند تجربه همچنین رعایت نکات حفاظتی است که لیزر نیز از این قاعده مستثنی نیست بعنوان مثال لیزر می تواند به چشم بیمار، یا دندانپزشک آسیب وارد کند لذا استفاده از عینک محافظ امری ضروری است.

  • قیمت بالا
  • عدم کاربرد لیزر جهت درمان ریشه و پوسیدگی دندان
  • عدم کاربرد برای دندان های قبلا ترمیم فلزی شده
  • لیزر را نمی توان جهت روکش ، بریج دندان استفاده کرد
  • عدم قابلیت استفاده در طول و بلندی دندان
  • میزان پوسیدگی خیلی عمیق را نمی توان با لیزر برطرف کرد.
  • لیزر نمی تواند شکل کامل و صحیحی از حفره را ایجاد کند لذا هنوز مته دندانپزشکی برای این امر کاربرد دارد.

لیزر دندان و کاربردهای آن در دندان پزشکی

لیزر دندان

تشخیص پوسیدگی و جرم

یکی از روشهای تشخیص به موقع پوسیدگی و جرم دندان کاربرد لیزر است. به این صورت که با تابش اشعه لیزر و برخورد آن به بافت، بازتاب حاصله توسط دستگاه آنالیز شده که این امر به تشخیص پوسیدگی دندان یا جرم بخصوص برای دندانپزشک زیبایی مناسب است. میزان طول موج بازتابی بافت سالم، ناسالم متفاوت است که این تفاوت منشا تشخیص مشکل دهانی است. دستگاههای پیشرفته امروزی با دادن عدد حجم و میزان دقیق پوسیدگی نواحی مختلف را نشان می دهد.

سفید کردن دندان با لیزر

لیزر در سفید کردن دندان بسیار موثر بوده که در سالهای اخیر بسیار محبوب گردیده است. لیزر برای بلیچینگ کردن دندان ( سفید کردن دندان)استفاده شده که باعث بالا رفتن سرعت عمل است. بطوریکه لیزر ژل بلیچینک را فعال کرده که این امر باعث زمان کوتاهتر برای بالا رفتن دمای ژل می شود. در این روش معمولا برای افزایش جذب انرژی لیزر از محصولات بلیچینگ حاوی پیگمان استفاده می شود. غالبا پس از بلیچینگ معمولی حساسیت دندان و گاها ترکهای ریز و آسیب رسیدن به مینای دندان از عوارض آن است که استفاده لیزر احتمال این عوارض کاهش داده است.

لیزر دندان و برداشت پوسیدگی و تهیه حفره

استفاده لیزر جهت تراش حفره ها همچنین برداشت پوسیدگی دندان کاربردی است. با استفاده لیزر حذف مته های دندانپزشکی، صدای ناهنجار آنها، درمان دندان پزشکی را خوشایند تر شده است.

جراحی لثه با لیزر

سالم بودن لثه باعث داشتن دندانهای محکم برای فرد است. ریشه بیماری های لثه باکتری ها است. لثه محکم باعث افزایش طول عمر دندانها است. جرم گیری نقش بسزایی در کاهش باکتریهای مخرب لثه می شود. با به کار بردن جراحی لثه می توان بافت عفونی لثه را جدا کرد همچنین عمر دندانها را افزایش داد. لیزر اربیوم برای جراحی لثه جهت حذف بافت گرانولیشن یا عوامل محرک سطح ریشه همچنین جراحی افزایش طول تاج به منظور اصلاح بافت نرم و استخوان آلوئولار کاربرد دارد.

در روش جراحی قدیمی از یک چاقوی بزرگ برای جراحی ، کنار زدن بافت لثه استفاده شده که میزان صدمات وارده به بافت های کناری بیش از حد بود. با لیزر دندان حداقل سطح لثه دچار جراحی شده که باعث ناراحتی ، درد کمتر برای بیمار است روش قدیمی جراحی لثه دردناک بود که نیاز به استفاده فراوان مسکن همچنین دوره درمان طولانی داشت. لیزر دندان ناراحتی کمتری را برای بیمار ایجاد می کند. حتی با لیزر نیاز به استفاده مسکن برای بیمار نیست. جراحی لثه بروش قدیمی احتمال عقب رفتن خط لثه را بوجود می آورد که ظاهری نامناسب را برای لثه های بیمار ایجاد می کرد. لیزر دندان نیازمند بریدن بافت لثه نیست بنابراین احتمال عقب رفتگی لثه با لیزر دندان وجود ندارد. دوره بهبود لثه با لیزر دندان بسیار کوتاهتر از گذشته شده است.

لیزر دندان

جراحی بافت نرم با لیزر

لیزرها با نفوذ به بافت نرم ضمن برش دادن آن، باعث انسداد عروق خونی و مهار گیرنده های درد در محل برش می شوند. به همین دلیل بیشتر بیماران درد کمتری را نسبت به روش جراحی معمولی تجربه می کنند. همچنین کار با لیزرهای بافت نرم ترمیم زخم را تسریع می کند همچنین التهاب مختصری ایجاد می کند، تورم، ناراحتی پس از عمل نیز بسیار کمتر است.

استفاده لیزر برای بافت سخت

لیزر می تواند جهت حذف جرم از سطح ریشه و افزایش طول تاج و... استفاده شود. برداشت پوسیدگی بدون درد با لیزر بدون نیاز به بی حسی از جمله قابلیتهای لیزر است. سرعت برداشت پوسیدگی بالا بوده که برداشت و تشخیص پوسیدگی بصورت هوشمند است. از بین بردن برخی شیارها که دسترسی به آنها مشکل است نیز از کارایی های دیگر لیزر است. برداشت جرمهای لثه نیز با لیزر کاربرد فراوان دارد. افزایش طول تاج دندان از قابلیت های منحصر به فرد لیزر است که در این روش نیاز به فلپ نیست.

لیزر و نقش آن در ارتودنسی

با توجه به نیاز اتصال اجزا در ارتودنسی، لحیم کاری همچنین نیاز به گرما زیاد از لیزر می توان جهت این امر استفاده کرد. جهت قطع اتصالات ارتودنسی لیزر کاربرد دارد.

استفاده از لیزر در کاشت ایمپلنت دندان

در شکافتن لثه، ایجاد تغییرات در استخوان فک در عمل کاشت ایمپلنت لیزر استفاده مطلوبی دارد. به دلیل دقت بالای لیزر و کاهش وسعت تخریبی لیزر، بافت کمتری در اثر جراحی ایمپلنت آسیب می بیند. آسیب کمتر سبب خونریزی کمتر، کاهش احتمال عفونت دندانی است. با کاربرد لیزر برای جراحی ایمپلنت زمان بهبود کاهش می یابد همچنین درصد موفقیت ایمپلنت افزایش می یابد.

درمان حساسیت دندان

لثه آسیب دیده و دندانهای پوسیده، سایشها همگی از عوامل حساسیت دندانی است که استفاده انواع مختلف لیزر جهت درمان حساسیت دندانی کاربرد دارد. در واقع با استفاده لیزر درمان صد درصدی را شاهد خواهیم بود. با تابش لیزر به سلولهای حساس شده به سرعت حساسیت دندانی برطرف می شود.

عصب کشی با لیزر دندان

لیزر برای عصب کشی باعث خاصیت ضد التهابی است چرا که قابلیت استریل زایی داشته همچنین با تمیز کردن و از بین بردن لایه برجا مانده همچنین کاهش خطر عفونت این امر محقق می شود. در ضد عفونی کردن کانال عصب از هیپو کلریت سدیم استفاده شده که برخی از موارد نفوذ کافی این ضد عفونی کننده درون کانال دندان صورت نمی گیرد. محدودیت عدم نفوذ ضد عفونی کننده را می توان با کاربرد لیزر بر طرف کرد زیرا که لیزر قابلیت نفوذ درون بافت دندان را دارد. لیزر دندانپزشکی خاصیت آنتی باکتریالی دارد.

لیزر و جراحی های داخل دهان

با توجه به دقت برش بالا لیزر برای جراحی های داخل دهان، استفاده از آن برای این امر سبب حداقل تخریب بافتی، درد بعد از عمل است. برای ضایعات خوش خیم و بد خیم نیز لیزر کاربرد دارد.

لیزرهای co2 و Nd و Er و دیود بیشترین استفاده را برای دندان پزشکی دارد.

لیزر دندان

لیزر و درمان زخم، التهاب سرطانی

ایجاد التهاب، زخم دهان یکی از عوارض شیمی درمانی در بیماران سرطانی است. جهت از بین بردن این التهاب ها لیزر روشی مطلوب است. با لیزر دندان می توان این زخمهای دردناک را درمان کرد. وجود این التهاب ها سبب مشکلات فراوانی در بیماران شده که حتی بیمار از نوشیدن آب هم دوری می کند. با فناوری لیزر همچنین استفاده آن برای درمان بیماریهای دهان و دندان بسیاری مشکلات از بین رفته است.

لیزر و تراش دندان

تراش لیزری مینا و عاج دندان یکی از کاربردهای لیزر است. از لیزرهای پر کاربرد جهت این امر لیزر اربیوم است. در تراش دندان با لیزر با افزایش حرارت ممکن است که به بافت های اطراف آسیب وارد شود که جهت جلوگیری این امر اسپری آب و هوا با لیزر اربیوم استفاده شده که به این صورت حرارت به شکل کنترل شده به دندان رسیده و احتمال آسیب بافت مجاور کاهش می یابد.

یکی از نکات قابل توجه در استفاده از لیزر جهت تراش، کاربرد لیزر برای تراش پوسیدگی ها است زیرا میزان آب موجود درون بافت پوسیده بیشتراز قسمتهای دیگر است که این امر برداشت انتخابی پوسیدگی را میسر می کند زیرا با بکارگیری صحیح نور لیزر بافت پوسیده زودتر برداشته شده که این امر سبب عدم آسیب به نسج سالم دندان است.

رفع بوی بد دهان با لیزر

علل متعددی باعث ایجاد بوی بد دهان شده من جمله دندانهای پوسیده یا زبان شیاردار، بیماریهای لثه و... . کسانی که بیماریها یا عفونت لثه دارند بوی بد دهان رایج است. دندان های پوسیده نیز باعث گیر افتادگی مواد غذایی شده که باعث بوی بد است. با لیزر می توان بدون درد و خونریزی از بوی بد دهان بطور قطعی خلاص شد.

لیزر تراپی

لیزر تراپی به معنای استفاده لیزر با قدرت پایین جهت تحریک سلول ها و خارج کردن آنها از حالت التهابی است. لیزر تراپی جهت کاهش تورم و درد پس از کاشت ایمپلنت دندان، عفونت های دندانی، تسریع استخوان سازی و مهار جریان عصبی و... استفاده می شود.

لیزر دندان و نکات مهم در استفاده آن برای دندانپزشکی

  • قبل استفاده لیزر موضع مورد نظر کاملا تمیز باشد چرا که وجود بزاق سبب کاهش اثر لیزر است.
  • جهت آسیب نرسیدن به چشم بیمار از عینک مخصوص استفاده شود.( لیزر به شبکییه چشم آسیب می زند.)
  • استفاده از دستکش، لباس مخصوص

تاریخچه لیزر دندان

اولین لیزرهای کاربردی در دندانپزشکی قابلیت جراحی بافت نرم را داشتند. در دهه 80 لیزرهای نسل دوم ساخته و وارد بازار شد این لیزر، لیزر اربیوم بود. لیزر اربیوم کاربرد فراوانی برای جراحی بافت نرم، سخت دندانی، استخوانی دارد. با پیشرفت علم دندانپزشکی نحوه کاربرد لیزر وسعت پیدا کرد. امروزه پژوهشگران لیزر هزاران مقاله معتبر در مورد کاربرد لیزر برای دندانپزشکی ارایه کرده اند.

از انجمنهای مهم در تعیین استانداردهای درمان لیزر دندان می توان به WFLD انجمن جهانی کاربرد لیزر در دندانپزشکی ، ESOLAانجمن کاربرد لیزر در دندان پزشكی اروپا،ALD انجمن دندانپزشکی ایالات متحده امریکا و MLA انجمن لیزری پزشكی ایران اشاره کرد.

تاریخچه لیزر دندانپزشکی در ایران

برای اولین بار در سال 1382 دستگاه لیزر واترلیز به دانشگاه دندانپزشکی شهید بهشتی داده شد که پس از آن شاخه لیزر در دندان پزشکی ایران وارد شد از طرف فدراسیون جهانی لیزر در دندانپزشکی ایران صاحب کرسی شد. طی گذر زمان تا به امروز دندانپزشکان کشورمان در مراجع معتبر لیزر در سطح جهان مقالات و اندوخته های خود را عرضه کرده که به افتخارات فراوانی دست یافته اند. با این وجود تعداد مراکزی که تکنولوژی لیزر دندان استفاده می کند در ایران محدود بوده و تعداد دندان پزشکانی که تخصص و کاربرد لیزر را بکار میبرند بسیار کم است. با این وجود کاربرد لیزر با سرعت در دندانپزشکی رو به توسعه و پیشرفت است.

انواع لیزر در دندانپزشکی

Diode laser لیزر دیود:

لیزر دیود قادر به تولید نور با قدرت بالا دارد که جهت عمل جراحی بدون دردسر و براحتی استفاده است. این نوع لیزر دارای طیف گسترده ای از استفاده در دندانپزشکی، مانند جراحی بافت نرم و ضایعات تومور و... است.

لیزر co2

لیزر co2 جهت جراحی بافت نرم مناسب می باشد. طول موج این نوع براحتی در آب جذب می شود. این لیزر گازی بوده و برای برداشتن ضایعات خوش خیم و بدخیم نیز کاربرد دارد.

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم جهت درمانهای دندانپزشکی یکی از مناسب ترین لیزرها است که از خصوصیات بارز آن لرزش، فشار و صدا کمتر می باشد. با لیزر اربیوم میزان خونریزی بافت کمتر بوده و خطر عفونت به شکل قابل ملاحضه ای کاهش یافته است. لیزر اربیوم از سیستم فیبر نوری استفاده می کند.

لیزر کم توان

لیزر کم توان توان کمتر 0.5 وات دارد که از اشعه لیزر با انرژی پایین استفاده کرده همچنین در درمان التهاب، درد، از بین بردن بی حسی یا کم حسی در لب و نواحی اطراف آن، تبخال ،آفت و درمان بعضی ازانواع سرطانها استفاده می شود. از نتایج فوق العاده لیزر کم توان ترمیم سریع زخم است.

لیزر پر توان

لیزر پر توان از اشعه لیزر با انرژی بالا استفاده کرده که در برش و جراحی های داخل دهانی، بافت نرم، سخت کاربرد فراوان دارد. لیزر پر توان قابلیت های لیزر کم توان را نیز دارند.

ورود و کاربرد لیزر درون دندانپزشکی باعث تغییراتی شگرف درون دندانپزشکی شد که با مزیتهای فراوان بسیاری از بیماری های دندانی به آسانی قابل درمان شد. از مزیت های لیزر دندان میتوان به نتیجه باور نکردنی کمتر از یک ساعت اشاره کرد چرا که لیزر دندانپزشکی منجر به سرعت و دقت بسیاری از درمانهای دندانپزشکی شده است. امروزه استفاده لیزر جهت بیماران با مشکلات انعقادی کاربرد فراوان دارد زیرا بوسیله تکنولوژی لیزر میزان خونریزی به حداقل ممکن رسیده است و میزان جراحت به بافتها به حداقل رسیده است. پس از جراحی بوسیله لیزر دندانپزشکی نیازی به بخیه نیست و میزان ناراحتی های بعداز جراحی بشکل قابل ملاحضه ای کاهش یافته است.

بهبود سریعتر موضع پس از جراحی با لیزر از دیگر مزایای لیزر دندانپزشکی است زیرا امکان برش دقیق و ریز بافت وجود دارد همچنین جراحت ایجادی حداقل ممکن است. لیزر دندان از آلودگی خونی جلوگیری بعمل آورده و احتمال عفونت به حداقل ممکن می رسد. همه ی موارد فوق جز مزایای لیزر دندان محسوب است ولی یکی از مزیتهای اصلی لیزر کاهش استرس ناشی از استفاده توربینهای دندانپزشکی با لیزر است چرا که بسیاری از بیماران در مراجعه به دندانپزشک دچار استرس، ترس هستند که در دندانپزشکی کودکان این مورد ملموس تر بوده و تجربه بی درد، بدون ترسی را رقم می زند.

تابش لیزر از تهوع حین درمان های دندانپزشکی جلوگیری می کند. تشخیص ساده پوسیدگی های دندانی طی مراحل اولیه پوسیدگی با لیزر و حداقل درد ممکن برای بیمار بوسیله لیزر، افزایش سرعت دندانپزشکی نیز جزء محاسن لیزر است. بوسیله لیزر میزان ترکهای میکروسکوپی بر روی مینای دندان بخاطر ضربه فریز همچنین براده های ناشی استفاده فریز حذف می شود. با لیزر نیاز به بی حسی موضعی کاهش یافته که در سفید کردن دندان بدون گرم شدن مینای دندان کاربرد فراوان دارد.

داشتن تکنولوژی لیزر دندان یکی از نقاط قوت دندانپزشکان محسوب می شود. امروزه با تکنولوژی لیزر، دندانپزشکان اقدام به درمان بسیاری از بیماری های دهان و دندان می نمایند. دندانپزشک زیبایی نهایت بهره وری را از لیزر می کند. با لیزر دندان درمان سریعتر با دقت، کیفیت بالاتر انجام می گیرد. دندانپزشکی دکتر سعید کریمی خدمات لیزر دندان را در بالاترین کیفیت ممکن به بیماران ارایه می دهد. مجهز بودن این دندانپزشکی به روزترین لیزر ها ، تجهیزات دندانپزشکی از نقاط قوت آن محسوب می شود. قیمت لیزر دندان و هزینه دندانپزشکی با لیزر در این مرکز درمانی بسیار مناسب است.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

علی 9 دی 1402

سلام. رنگ لثه های من تغییر کرده لکه های سیاه ایجاد شده که به علت مصرف داروهایی بوده که مصرف کردم. ایا با لیزر این لکه ها برطرف می گردد؟

مدیر 9 دی 1402

سلام. یکی از کاربردهای لیزر دندانپزشکی، از بین بردن این بد رنگی ها در لثه ها می باشد. برای این مشکلات تا چند سال پیش راه حلی وجود نداشت. اما به واسطه لیزر می توان بسیاری از مشکلات این چنینی را برطرف کرد. در این روش درمانی با هدف قرار دادن رنگ دانه های بد رنگ در لثه آن ها برطرف می گردد.

منیرواقفی 20 اسفند 1402

سلام من دیابت دارم و قصد کاشت دندان دارم. آیا امکان استفاده از لیزر برای درمان من وجود داره؟

مدیر 22 اسفند 1402

سلام. لیزر دندانپزشکی از بهترین گزینه ها برای درمان بیماران خاص نظیر بیماران دیابتی است. زیرا کنترل و برش ها در این روش بصورت دقیق است و با کمترین احتمال بروز عفونت درمان صورت می گیرد.

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.