درمان های پیوند استخوان
1 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
15 مهر 1398

ایمپلنت دندان و پیوند استخوان

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان باهزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت مناسب را در دندانپزشکی دکتر سعید کریمی تجربه نمایید. در درمان ایمپلنت با از دست دادن دندان ها و یا بیماری های لثه، ژنتیک و... استخوان فک تحلیل شده و بنابراین استخوان کافی برای جراحی کاشت دندان وجود نخواهد داشت. در این گونه موارد استفاده از پیوند استخوان جهت بازسازی فک توصیه می شود.

فهرست محتوای صفحه :

پیوند استخوان به دو منظور برای بیمار استفاده می شود. در برخی از موارد با تحلیل استخوان اطراف دندان طبیعی فرد از پیوند با جراحی GRT استفاده می شود و مورد دیگر استفاده پیوند استخوان به وجود آوردن شرایط مناسب جهت جراحی کاشت دندان می باشد. در کاشت دندان بایستی استخوان فک به اندازه کافی باشد تا عمل جوش خورن ایمپلنت به خوبی اتفاق افتد.

در کاشت دندان پیوند استخوان یا به صورت همزمان با کاشت صورت می گیرد که در این موارد میزان کمبود استخوان کم می باشد و یا پیوند استخوان چند ماه قبل از کاشت ایمپلنت صورت می گیرد که در این مورد جهت ایجاد استخوان کافی در فک این عمل زودتر انجام می گیرد تا در طی گذشت زمان میزان استخوان فک به حد مطلوب برسد.

جراحی پیوند استخوان با ثبات فک و محافظت از فک باعث پایداری و سلامت دندان می شود. استخوان مورد نیاز جهت پیوند را می توان از بدن خود بیمار یا منابع دیگر تامین کرد.

برای هزینه پیوند استخوان برای جراحی های ایمپلنت می توانید با تماس با ما اقدام کنید.

تماس با ما: 88888590-021/88884546

ایمپلنت از جنس تیتانیوم است که با استفاده از جراحی درون لثه قرار داده شده و پس از گذشت زمان، اتصال قطعه با استخوان باقیمانده در لثه اتفاق می افتد.
پیوند استخوان ایمپلنت | دکتر سعید کریمی ایمپلنت دندان | دکتر سعید کریمی

جراحی پیوند استخوان بسته به این که منبع استخوان تزریقی چه باشد به دسته بندی های مختلف تقسیم شده اند که به شرح زیرند:

پیوند استخوان برای ایمپلنت و دسته بندی های مختلف جراحی های پیوند استخوان

اتوگرافت (auto graft)

در پیوند اتوگرافت استخوان پیوندی از خود شخص برداشته می شود و به استخوان دیگر پیوند داده می شود. در روش اتوگرافت نیاز به جراحی برداشت استخوان می باشد که این از عوامل محدود کننده روش محسوب می شود ولی از آنجایی که از بدن خود فرد است لذا امکان انتقال بیماری در این روش وجود ندارد و موفقیت در این روش بسیار بالاست. پیوند استخوان اتوگرافت شامل گرافت داخل، خارج دهانی می باشد که روش داخل دهانی رایج تر است.

آلوگرافت (allo graft)

در پیوند استخوان آلوگرافت استخوان از فرد دیگر تهیه می شود که این استخوان پس از برداشت از شخص دیگر استریل شده و منجمد می گردد که بر روی بدن شخص هدف مورد استفاده قرار می گیرد. استخوان دریافتی از بدن شخص دیگر قبل از پیوند آزمایش شده که این امر امکان انتقال بیماری هایی همچون ایدز را به صفر می رساند. این استخوان با اشعه گاما استریل می شود که این استخوان یا به صورت خشک شده و یا به صورت غیر خشک شده منجمد و به بدن فرد هدف انتقال می یابد.

از مزیت های پیوند استخوان آلوگرافت عدم نیاز به جراحی جهت برداشت بافت و سهولت روش را می توان نام برد در عین حال امکان انتقال بیماری و عدم پذیرش استخوان بدن بیمار هدف از معایب آلوگرافت می باشد.

زنو گرافت (xeno graft)

پیوند استخوان زنوگرافت از استخوان حیوانات دیگر استفاده می شود و قبل از پیوند پروتئین های آن را جدا کرده و پیوند انجام می شود. این روش در موارد کمی استفاده می شود. یکی از پودر های معمول این چنینی Bio-oss است که از جنس استخوان گاو می باشد که در جهت جراحی ایمپلنت دندان بیشتر استفاده می شود. سهولت پیوند استخوان زنوگرافت و نیاز نداشتن به جراحی ثانویه جهت برداشت استخوان همچنین عدم انتقال بیماری همه از مزایای روش زنوگرافت محسوب می شود. در عین حال عدم استخوان سازی و عدم امکان استفاده در ضایعات وسیع از معایب زنوگرافت است.

نکات درمان پیوند استخوان برای ایمپلنت

  • جهت جلوگیری از آلودگی استخوان گرافت معمولا از پیوند بافت نرم نیز استفاده می شود زیرا بافت نرم مانع از آلودگی استخوان گرافت شده و سطح استخوان گرافت را می پوشاند.
  • استخوان پیوند خورده در پیوند استخوان بایستی ثابت مانده و هیچ گونه حرکتی نداشته باشد چرا که پیوند خوردن با استخوان مادر نیازمند گذر زمان می باشد برای حل این مشکل از membrane در گرافت استخوانی استفاده می شود.
  • موضع ترمیم شده با پیوند استخوان بایستی خون رسانی شود چرا که جهت ترمیم و پیوند با استخوان مادر خون رسانی به موضع بسیار مهم است . جهت این امر با سوراخ کردن موضع و قرار دادن فرز امکان خونرسانی به موضع را فراهم می کند.
  • یکی از مواردی که منجر به شکست درمان پیوند می شود وجود عفونت در موضع ترمیم شده است که بایستی امکان ایجاد عفونت در موضع مورد نظر را کاهش داد. یکی از روش های کاهش احتمال عفونت استفاده دهانشویه است.
  • موضع ترمیم شده نبایستی به آلودگی دچار شود. یکی از منابع آلودگی موضع تماس بزاق با موضع است که برای جلوگیری ازاین تماس بایستی بخیه کامل و صحیح موضع ترمیم صورت گیرد. جهت جلوگیری از آلودگی از آنتی بیوتیک نیز استفاده شود.

عامل اساسی در پیوند استخوان داربست استخوانی است که در استخوان پیوندی وجود دارد با جذب سلول های استخوانی این داربست رشد کرده و به مرور زمان پس از گذشت زمان پیوند صورت می گیرد. جایگزین های پیوند استخوان که مواد مصنوعی هستند نیز جهت پیوند استفاده می کنند. نوعی خاص از پیوند روش پیوند با عروق است که به همراه استخوان شریان و ورید در موضع پیوند قرار می گیرد.

مراحل پیوند استخوان

  • . بررسی ناحیه آسیب دیده توسط دندانپزشک( دندانپزشک با بررسی های رادیوگرافی میزان استخوان موجود و وجود بیماری های پریودنتال و.. را تشخیص می دهد.)
  • .جراحی لثه ( در این مرحله با جراحی به موضع مورد نظر دندانپزشک دسترسی داشته و عمل پیوند را انجام می دهد.)

عوارض پیوند استخوان فک

  • به وجود آمدن ورم در موضع
  • خونریزی و درد
  • به وجود آمدن پوسیدگی
  • حسایست دندان به سرما گرما

پس ازجراحی بیمار بنا به تشخیص پزشک از آنتی بیوتیک ها جهت جلوگیری از عفونت استفاده می کند.

جهت درمان های ایمپلنت دندان تهران کلینیک دکتر سعید کریمی را انتخاب کنید

پیوند استخوان | دکتر سعید کریمی (Bone Graft Tretment)

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

کاربر مهمان
داوود 20 اسفند 1402

سلام. من پوکی استخوان دارم .باید حتما پیوند استخوان انجام بدم؟

کاربر مدیر
مدیر 20 اسفند 1402

در اکثر با بیماری پوکی استخوان از پیوند استخوان برای کاشت دندان استفاده می گردد. شما باید به دندانپزشکی مراجعه نموده و شرایط دهان و دندان شما معاینه گردد.

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.