جرم گیری و AIR FLOW
0 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
24 مهر 1398

جرم گیری AIR FLOW

جرم دندان یکی از دلایل کاهش می باشد. جرم علاوه بر کاهش زیبایی منجر به بروز بیماری در فرد می شود. امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی و استفاده از تکنولوژی های مدرنی نظیر لیزر دندان جرم گیری بسیار آسان و هدفمند شده است.

فهرست محتوای صفحه :

بزاق دندان بطور طبیعی دارای املاح بسیاری است که بمرور زمان بر روی دندانها رسوب کرده و جرم دندان بوجود می آید. جرم دندان متشکل از رسوباتی است که بر روی دندانها و لثه تشکیل می شود. جرم دندان علاوه بر ظاهر نامطلوب منجر به بوی بد دهان شده که در صورت عدم درمان می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود.

طراحی لبخند دیجیتال چیست؟

جهت مطالعه این مقاله کلیک کنید
طراحی لبخند دیجیتال DSD ،digital smile Design)طراحی لبخند با کامپیوتر) استفاده از فناوری های دیجیتال جهت درمان و اصلاح طرح لبخند است.

از مهمترین نتایج جرم گیری دندان جلوگیری از تخریب لثه است. در مراحل ابتدایی تشکیل جرم با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان جرم قابل حذف است اما بمرور زمان جرم به لایه ای سخت شده و نیاز به رجوع نزد دندانپزشک است.

میکروبهای دهان که منجر به ایجاد جرم چسبنده بر روی دندان می شود، پلاک میکروبی نام دارد. اگر پلاک میکروبی از روی دندان تمیز نشود املاح و مواد غذایی بر روی آن رسوب کرده و منجر به جرم دندان می شود. پلاک دندان به رنگ سفید مایل به خاکستری یا زرد رنگ است. با گذشت زمان جرم دندان بافت چسبنده لثه را تخریب کرده و باعث سست شدن پایه های دندان می شود.

جرم گیری دندان پاکسازی دندان بوسیله ابزارهای دندانپزشکی است. با جرم گیری باکتری های دندان از بین رفته و بدین ترتیب از ورود این باکتری ها به خون و ورود به قسمت های دیگر بدن جلوگیری می شود.

 جرم گیری و AIR FLOW

جرم گیری دندان چگونه انجام می شود؟

بطور کلی جرم گیری به دو روش دستی و با استفاده از دستگاه انجام می گیرد که دندانپزشک پس از بررسی و معاینه دندانهای بیمار عمق فضای بین دندانها و لثه ها را بدست می آورد. در صورتیکه این عمق بیش از سه میلیمتر باشد جرم گیری انجام می شود. سپس از یک ژل بی حسی موضعی استفاده شده و در ناحیه مورد نظر مالیده می شود. سپس با دستگاه جرم گیر و ابزارالات آلتراسونیک یا پاک کننده فراصوت جهت از بین بردن جرم استفاده می شود. در روش دستی دندانپزشک پلاک ها را از روی دندان بر می دارد ولی این نوع جرم گیری مخصوص کسانی است که جرم زیادی ندارند. در جرم گیری با دستگاه با سر فلزی دستگاه پلاک از روی لثه و دندان برداشته می شود و آب برای شستن اسپری می شود.

عوارض تشکیل جرم دندان :

  • بوی بد دهان
  • تغییر رنگ و التهاب لثه و مشکلات عدم زیبایی دندان
  • تخریب و تحلیل لثه و سست شدن دندان و لقی دندان
  • نفوذ باکتری های موجود در جرم به خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی و بالا رفتن قند افراد دیابتی و..

آیا جرم گیری منجر به حساسیت دندانی می شود؟

برخی تصور می کنند جرم گیری منجر به آسیب زدن به دندان می شود در حالیکه این چنین نیست و اگر حجم جرم دندان زیاد باشد با جرم گیری و در تماس بودن ریشه دندان با سرما و گرما تا مدتی حساسیت به سرما و گرما ایجاد می شود که بمرور زمان و رعایت دستورالعملها در خوردن غذا و نوشیدنی ها این مشکل حل می شود. جهت کاهش حساسیت دندانی استفاده از خمیر دندان و دهانشویه ضد حساسیت توصیه می شود.

جرم گیری منجر به پوسیدگی دندان نمی شود و این تصوری غلط است زیرا با جرم گیری صحیح هیچ صدمه ای به دندان وارد نمی شود و اغلب پوسیدگی ها ناشی پوسیدگی های قبل از جرم گیری می باشد.

 جرم گیری و AIR FLOW

پس از چه مدت برای جرم گیری باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

در تعیین فواصل مراجعه به دندانپزشک جهت جرم گیری رعایت بهداشت دهان و دندان شخص نقش اساسی دارد، بطوریکه هر شخص با یک بار جرم گیری و رعایت بهداشت می تواند در فواصل شش ماهه به دندانپزشک مراجعه کند. علاوه بر رعایت بهداشت عدم وجود بیماری لثه و میزان مواد معدنی در بزاق نیز در این امر تاثیر دارد.

 جرم گیری و AIR FLOW

روش Air flow در جرم گیری چگونه است؟

یکی از مواردی که در جرم گیری منجر به مشکلاتی می شد وجود stain ( رنگ ) بر روی خود سطح خارجی دندان بود که جهت برداشت این stain ها از روش Air flow استفاده می شود.

آیا خمیر دندان ضد جرم برای جرم گیری مناسب است؟

خمیر دندانهای ضد جرم موجود در بازار تا حدی جرم را از بین می برند اما نکته مهم در این خمیر دندان ها وجود مقدار زیادی مواد ساینده است که بمرور زمان به مینای دندان آسیب می زنند و گاهی حساسیت دندانی از ععوارض استفاده این خمیر دندان ها می باشد.

پس از جرم گیری در برخی از موارد جهت جلوگیری از عفونت دندانپزشک از فیبرهای آنتی بیوتیک بر روی لثه ها برای مدت یک هفته استفاده می کند و مصرف آنتی بیوتیک را برای بیمار توصیه می کند. جهت جرم گیری رعایت برخی نکات مثل مصرف غذاهای نرم یا استفاده ازمحلول آب نمک و.. برای بیماران توصیه می شود.

پس از جرم گیری بهتر است از روشهای پیشگیری نظیر مسواک زدن، نخ دندان، استفاده خمیر دندان و ترک سیگار را در پیش بگیرید.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.