کلینیک دندانپزشکی دکتر سعید کریمی
جهت مشاهده خدمات کلینیک دندانپزشکی دکتر سعید کریمی کلیک کنیددندان قدامی چیست و یا دندان خلفی چیست و ترمیم آن ها به چه صورت است؟ به دندان های جلویی، دندان قدامی و دندان های عقبی دندان خلفی گفته می شود. پوسیدگی دندانی یکی از بیماریهای رایج دندانی است. پوسیدگی های دندان بایستی درمان شوند چرا که عدم درمان منجر به گسترش پوسیدگی و حتی از دست دادن دندان می شود. در درمان پوسیدگی ها ابتدا از آمالگام استفاده می شد ولی با توجه بیشتر افراد به زیبایی دندان استفاده از مواد جدید نظیر مواد کامپوزیتی یا فیشور سیلانت ها گسترش یافت. تکنولوژی های نوین نیز نظیر لیزر دندان نیز به کمک دندانپزشکان جهت حصول نتیجه مطلوب شد. همرنگ بودن دندان یکی از اصول زیبایی دندان محسوب می شود و جهت بدست آمدن این نیازاستفاده از مواد همرنگ دندان توسعه پیدا کرد.
فهرست محتوای صفحه :
دکتر سعید کریکی انواع درمان های ترمیم دندان های قدامی و خلفی را انجام می دهند. برخی از درمان های ترمیمی دندان های قدامی و خلفی در زیر آمده است:
کلینیک دندانپزشکی دکتر سعید کریمی
جهت مشاهده خدمات کلینیک دندانپزشکی دکتر سعید کریمی کلیک کنیدیکی از روش های ترمیم برای درمان دندان های قدامی و خلفی فیشور سیلانت است. فیشور سیلانت موادی همرنگ دندان هستند جهت پر کردن و مسدود کردن سطحی دندانها که استفاده از فیشور سیلانت عملی پیشگیرانه جهت جلوگیری از گسترش پوسیدگی دندان است.
معمولا فیشور سیلانت ها برای دندان 6 و گاهی دندانهای e وd استفاده می شود. فیشور سیلانت ها با پر کردن سطح جونده و شیار های دندان از ادامه و گسترش پوسیدگی دندان جلوگیری می کنند. نکته مهم در استفاده از فیشور سیلانت ها پوسیدگی وسیع دندان منجر به عدم قابلیت استفاده فیشور سیلانت ها می شود. شیارهای سطحی روی دندان منجر تجمع مواد غذایی و فعالیت میکروبی و تسریع پوسیدگی دندان میشود.
جهت استفاده از فیشور سیلانت بایستی دندان را با اسید اچ کرده و سپس ماده سیلانت که از جنس رزینهای کامپوزیتی با سیالیت بالا است روی دندان قرار می گیرد. فیشور سیلانت ماندگاری 3 تا 4 ساله دارد.
بهترین زمان جهت استفاده از فیشور سیلانت قبل از پوسیده شدن دندان است. زمان فیشور سیلانت بسته به زمان رویش دندان متفاوت است مثلا دندان 6 در 6 سالگی و دندان 7 در 11 سالگی و دندانهای آسیای شیری 3-4 سالگی است. لذا در مراحل ابتدایی رویش دندان در دهان کودکان و نوجوان با بررسی و معاینه دندانپزشک جهت جلوگیری ازپوسیدگی از فیشور سیلانت استفاده می شود.
فیشور سیلانت ها بهتر است هر 6 ماه کنترل شوند تا درصورت نیاز اقدامات لازم صورت گیرد. چرا که ممکن است ازروی سطح جونده دندان برداشته شوند.
ماده مرسوم که قبلا جهت پر کردن دندان استفاده می شود آمالگام است ولی با پیشرفت دندانپزشکی و توجه بیشتر به زیبایی دندان استفاده از مواد همرنگ دندان ابداع شده است. کامپوزیت مواد ترمیمی سفید یا همرنگ دندان است که استفاده فراوانی در دندانپزشکی پیدا کرده است. آمالگام تیره رنگ است و همرنگ دندان نیست وهمین عامل از دلایل عدم رقبت به استفاده از آمالگام است ولی با استفاده کامپوزیت و بکار بردن آن توسط دندانپزشک متخصص می توان زیبایی و دوام دندانی را فراهم کرد و همرنگ بودن دندان ها را نیز حفظ کرد. در کامپوزیت دندان کمتر تراش داده می شود نسبت به زمانی که از ترمیم آمالگامی استفاده شود. زیبایی و کیفیت بدست آمده با کامپوزیت هزینه بیشتر آن را توجیه میکند.
اینله و آنله روشهایی هستند که در مورد تخریب وسیع دندان استفاده شده و با تکنولوژی کد کم در لابراتوار سریعا ترمیم ایجاد شده و بر روی دندان فرد قرار می گیرد. این مواد مقاومت واستحکام بالایی دارند. جنس اینله آنله ازجنس طلا کامپوزیت آلیاژ و یا سرامیک است و نوعی از مواد همرنگ دندان محسوب می شوند.
اینله قسمتی از سطح اکلوزال را می پوشاند در حالیکه آنله تمام سطح اکلوزال را می پوشاند.آنله حتما باید حداقل یکی از کاسپها را پوشانده وبازسازی کند. در تخریبهای وسیع دندانی استفاده از آنله و اینله ( بخصوص سرامیکی) خیلی سودمند می باشد.
فرایند ساخت اینله آنله به کمک تکنولوژی کد کم بسیار سودمند است که ابتدا پوسیدگی برداشته شده سپس با قالب گیری از دندان واستفاده از لابراتوار پروتز دندان ساخته شده و روی دندان قرار می گیرد.
درمان های ترمیمی دندان های قدامی و خلفی شامل مجموعه ای از درمان های دندانپزشکی است که می توانید از قسمت خدمات به انواع و نحوه انجام آنها اطلاع پیدا کنید.
برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546