درمان پروتزی
0 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
20 مهر 1398

فهرست محتوای صفحه :

درمان پروتزی

با از دست دادن دندانها و لزوم بهره بردن از دندانهای مصنوعی درمان پروتزی در دندانپزشکی رایج گردیده است. گاهی در بیماران با بی دندانی کامل از پروتزهای ثابت روی ایمپلنت دندان استفاده می شود. در مواردی که از ایمپلنت استفاده می شود بایستی حداقل برای ثبات پروتز 6 عدد ایمپلنت استفاده شود چون ساپورت پروتز توسط ایمپلنت انجام می شود.

در درمان پروتزی با ایمپلنت دندان معمولا دو نوع پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت استفاده می شود.

  • پروتز ثابت سمان شوند: در موقعیتی که ارتفاع تاج کمتر از 15 میلی متر است، مورد استفاده قرار می گیرند زیرا در مواقعی که ارتفاع تاج بیشتر از 15 میلیمتر باشد احتمال دباند شدن سمان در اثر افزایش وزن پروتز است.
  • پروتز هیبرید:زمانیکه ارتفاع تاج 15 میلیمتر یا بیشتر است از پروتز هیبریدی با فریم فلزی استفاده میشود. پروتز هیبریدی با پیچ به ایمپلنت متصل میشود.
 درمان پروتزی prosthetictreatment

مزایا و معایب پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت

پروتزها دستگاه های مصنوعی هستند که به خوبی روی لثه ها قرار می گیرند و مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند و عمل می کنند. به آنها دندان مصنوعی نیز می گویند . از مهم ترین مزایای و معایب این ابزار دندانپزشکی می توان موارد زیر را نام برد:

مزایای پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت

  • افزایش اعتماد به نفس وحس روانی بهتر
  • بهبود قدرت تکلم
  • تجمع غذایی کمتر در پروتز دندان
  • بهبود قدرت جویدن و تغذیه
  • نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر پروتز
  • طول عمر بیشتر پروتز دندان

معایب پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت :

  • هزینه بالا به سبب استفاده از ایمپلنت
  • نبودن ساپورت فلنج لبیالی در پروتز
  • رعایت بهداشت با ایمپلنت مشکل تر ونیاز به توجه بیشتر است.
 درمان پروتزی prosthetictreatment

امروزه با پیشرفت تکنولوژی های نوینی نظیر ایجاد دندان مصنوعی وریستوریشن های دندانی بسیار آسان گردیده است.

پروتزهای ثابت و متحرک عموماً در درمان دندان های مصنوعی استفاده می شوند. با این حال، پروتزهای تحت حمایت ایمپلنت را می توان در محدوده درمان پروتز دندان نیز ارزیابی کرد. نوع پروتز مورد استفاده توسط دندانپزشک تعیین می شود و برنامه درمانی مناسب ایجاد می شود.

ایمپلنت نوعی پروتز است که برای از بین بردن عوارض منفی ناشی از دست دادن دندان استفاده می شود. این واقعیت که می توان از آن برای سال ها به طور موثر استفاده کرد و انواع مختلف پروتزها را می توان روی ایمپلنت ها قرار داد، دلایل اصلی ترجیح این روش درمانی است. با قرار دادن ریشه دندان مصنوعی در استخوان فک، هیچ اختلالی در عملکرد جویدن ایجاد نمی شود.

تصمیم برای انتخاب ایمپلنت یا پروتز ممکن است به هزینه و اینکه آیا استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد بستگی دارد. هزینه ایمپلنت دندان به مراتب بالاتر از تهیه پروتزهای دندانی می باشد. اما هیچگاه پروتز کارایی کاشت ایمپلنت دندان را ندارد، حتی برخی با بهره گیری از روش درمانی ایمپلنت، اقدام به ثابت کردن پروتزهای دندانی نموده که مزایای خاص خود را دارد.

برای کاشت دندان، باید استخوان کافی در استخوان فک بیمار موجود باشد، از این رو اگر افرادی از کمبود استخوان رنج می برند، بایستی با درمان هایی نظیر پیوند استخوان برای کاشت دندان آماده شوند.

اگر به تازگی دندانی را از دست داده اید یا مدتی است دندان از دست داده اید، باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید. یک دندان از دست رفته می تواند به از دست دادن استخوان اطراف موضع کمک کند و خطر بیماری لثه را افزایش دهد. این موارد می توانند بر سلامت کلی دهان شما تأثیر بگذارند. با انتخاب یک دندانپزشکی معتبر می توانید با دریافت خدمات دندانپزشکی مناسب، سلامت دهان و دندان خود را تضمین نمایید.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.