روکش دندان
1 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
21 مهر 1398

لمینت دندان سرامیکی

روکش دندان مانند روکش های سرامیکی فلزی یا ترکیبی از این دو و روکش های زیرکونیا می باشد که بر روی دندان قرار گرفته و باعث افزایش عملکرد دندانی و بدست آمدن زیبایی دندان می شود. اگر تاج دندان از بین رفته باشد و دندان استحکام کافی نداشته باشد با روکش می توان دندان را ترمیم نمود. با روکش دندان شکل و اندازه نرمال برای دندان بدست می آید. روکش دندان در بدست آمدن استحکام بالا و ایجاد زیبایی دندان بسیار موثر است.

فهرست محتوای صفحه :

زمانیکه میزان پوسیدگی دندانی زیاد باشد یا بدلیل درمانهای ریشه احتمال شکسته شدن دندان بالا باشد روکش دندان راه حل مناسبی جهت بالا بردن استحکام و زیبایی دندان است. روکش جهت محافظت دندانی، ترمیم شکستگی، پوشش ایمپلنت دندان و ... استفاده می شود.

برای استعلام قیمت انواع روکش دندانی می توانید با تماس با ما اقدام کنید.

تماس با ما: 88888590-021/88884546

روکش زیرکونیا چگونه است؟

جهت مطالعه این مقاله کلیک کنید
جنس روکش های زیرکونیا زیرکونیک بوده که غیر فلزی است و تناسب بالایی با بدن دارد.

پروتز نیز عضوی جایگزین برای دندان می باشد که می تواند باعث بازیابی عملکرد و زیبایی دندان شود. پروتزها در دو نوع ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می گیرند. پروتز ثابت با نصب در داخل دهان ثابت مانده و شامل روکش و بریج دندانی است، در حالیکه پروتز متحرک را می توان از دهان خارج نمود.

روکش دندان

روکش دندان شامل انواع زیر است:

  • روکش تمام فلزی

    روکش فلزی تماما از فلز بوده که بصورت آلیاژی مورد استفاده قرار میگیرد. فلزاتی همچون طلا، پلاتینیوم و گالیوم و.. در روکشهای فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. در مواردی که میزان تراش دندان بسیار کم است از روکش فلزی استفاده می شود. میزان دوام و پایداری روکش فلزی بالاست. تنها مشکل و عیبی که می توان برای روکش فلزی بر شمرد ظاهر ان است که براحتی از دیگر دندانها قابل تشخیص می باشد.
  • روکش های سرامیکی

    روکش های سرامیکی از جنس پرسلن بوده و از لحاظ ظاهری طبیعی تر می باشند. یکی از مزیتهای مهم روکش های سرامیکی نبود فلز برای اندسته از کسانی است که به برخی از فلزات آلرژی دارند. البته از معایب روکش های سرامیکی مقاومت کمتر است البته برای حصول زیبایی دندان بسیار مطلوب است. امروزه پرسلنهایی با مقاومت واستحکام بالا ساخته شده اند که قابل استفاده در دندانها بوده و زیبایی دندان را فراهم میکنند. از ابتدایی ترین نوع روکشهای سرامیکی نوع پرسلن می باشد که با پیدایش سرامیکهای مدرن زیبایی و استحکام بیشتر برای دندان میسر شده است. در سرامیک های مدرن نوع پرسلن مورد استفاده بیشتر پرسلن نیمه شفاف است و منشا زیبایی بیشتر همین ماده است. روکش های سرامیکی خود به دسته های سرامیکی فلزی ، PFZ، سرامیک طلا دسته بندی می شوند. مزیت روکش های سرامیکی نداشتن لبه فلزی ، امکان نصب تنها در یک جلسه وانطباق بالای روکش با دندانهای طبیعی را می توان نام برد. روکش های سرامیکی فاقد هرگونه فلزی بوده و این امر مانع از تیره گی لبه دندانها می شود. این روکش ها تطابق بالایی با بدن داشته و موجب عوارض بعدی نظیر آلرژی و حساسیت دندانی بیمار نمی شود. روکش های سرامیکی تنها در یک جلسه قالب گیری شده و در مدت کوتاهی عملیات نصب با چسب مخصوص صورت می گیرد. در میزان موفقیت روکش های سرامیکی سلامت لثه بیمار نیز موثر است. ساخت روکش دندان بایستی با دقت توسط دندانپزشک زیبایی صورت گیرد. روکش دندان پس از نصب نیاز به مراقبت و رعایت بهداشت دارد.
روکش دندان | دکتر سعید کریمی

انواع روکشهای سرامیکی در دندانپزشکی زیبایی

  • روکش های سرامیکی فلزی

    روکش سرامیک فلزی جهت حصول استحکام و زیبایی دندان تواما با هم استفاده می شود که روکش های سرامیکی زیبایی و فلز استحکام را ایجاد می کنند .دقت شود نوع فلز مورد استفاده نیکل کروم یا فلزات دیگر می باشند که نوع فلز و سازگاری آن با لثه بسیار مهم است زیرا اگه این دو ناسازگار باشند لثه تغییر رنگ میدهد.
  • روکش طلا سرامیک

    این نوع روکشها طلا بعنوان پوشش زیرین سرامیک بوده و از آنجایی که سازگاری طلا با لثه بیشتر بوده و دچار آلودگی نمی شود وهمچنین مقاومت به خوردگی طلا بالاست برای روکش دندان بسیار مناسب است.
  • روکش pfm

    این نوع روکش از نوع روکش های سرامیکی فلزی است که بخش مرکزی فلزی بودن وبدین ترتیب استحکام لازم بدست آمده و بخش بیرونی روکش سرامیکی بوده و زیبایی بدست می آید. در این نوع روکش جنس فلز مورد استفاده معمولا زیرکونیم میباشد زیرا زیرکونیم هم استحکام بالایی دارد و هم سازگاری مناسبی با دندانها دارد.
  • روکش های سرامیکی پرسلاین

    روکش پرسلاین زیبایی منحصر به فردی دارد که در درمانهای زیبایی دندان کاربرد فراوان دارد. استحکام این روکش ها کمتر بوده و در دندانپزشک زیبایی کاربرد دارد. البته نوع جدید این روکشها روکش دندان فول سرامیک مدرن است.
روکش های سرامیکی | دکتر سعید کریمی روکش دندان | دکتر سعید کریمی

روکش های زیرکونیا

روکش های زیرکونیا دسته ای جدید از روکش های دندان محسوب می شود که دارای خصوصیات منحصر به فردی می باشند. روکش های زیرکونیا از زیرکونیم ساخته شده که ماده ی عایق محسوب می شود که مخصوصا در افرادی که نسبت به فلزات آلرزی دارند بهترین روکش محسوب می شود. روکش های زیرکونیا دارای مقاوت و استحکام بسیار بهتری هستند و از زیبایی بالایی برخوردارند. روکش های زیرکونیا با دندانهای طبیعی فرد بیشترین هماهنگی و تطابق را دارند. روکش های زیرکونیا دارای قیمت بالاتری نسبت به روکش های دیگر دارند ولی دارای استحکام بالاتر و زیبایی بالایی هستند . روکش های زیرکونیا به عنوان بهترین روکش های دندانی امروزی مطرح هستند.

روکش دندان | دکتر سعید کریمی

مراحل درمان روکش دندان در دندانپزشکی زیبایی

  • بی حس کردن دندانی
  • ایجاد شکل مناسب برای دندان توسط تراش
  • ایجاد قالب دندانی که امروزه با پیشرفت تکنولوژی کد کم بسیار این امر آسان شده است.
  • چسباندن روکش دندان توسط مواد خاصی صورت می گیرد.

موارد استفاده از روکش دندان

  • شکستگی های تاج دندان و پر کردن دندان در سطح وسیع نیازمند روکش دندان است
  • بازسازی شکل دندان توسط روکش
  • رنگ تیره دندان در سطح وسیع در برخی از موارد قابل پوشش با روشهای معمول نظیر لمینت دندان نمی باشد دراین گونه موارد روکش روشی مناسب جهت پوشش و پنهان کردن رنگ تیره دندان است.
  • جلوگیری از رشد ترک دندانی از مزیتهای روکش دندان است.
  • دندانها بمرور زمان دچار سایش شده که خارج شدن از حد طبیعی منجر به مسن تر نشان داده شدن فرد میشود که با روکش میتوان شکل طبیعی دندان را بازسازی کرد و به زیبایی چهره فرد کمک کرد
  • جهت پوشش ایمپلنت دندان کار گزاشته شده در لثه بیمار نیز استفاده از روکش ضروری است.
  • زمانی که امکان جویدن مناسب غذا وجود نداشته باشد.
  • عدم تطابق محل گاز گرفتن دندانها

امروزه با تکنولوژی های مدرنی نظیر ساخت روکش زیبا در کوتاهترین زمان ممکن میسر شده است.

روکش دندان| دکتر سعید کریمی

دندانپزشک زیبایی و بریج دندان

زمانی که یکی از دندانها از دست می رود در صورتیکه دندانهای مجاور سالم بوده و قادر به تحمل فشار باشند بریج بین این دنداها را می گیرد و فضای خالی بین دندانها پر می شوند. به دندان پایه که تراش داده می شود، اباتمنت و به دندان از دست رفته که جایگزین میشود، پونتیک می گویند.

دندانهای از دست رفته را می توان با ایمپلنت دندان بازسازی کرد ولی در صورت صلاح دید دندانپزشک استفاده از بریج دندان مناسب تر است.

روکش دندان | دکتر سعید کریمی

بریج های دندانی خود در انواع سنتی ، معلق، مریلند دسته بندی می شوند. بریج دندان باعث زیبایی لبخند شده و بازسازی قدرت جویدن و صحبت کردن نقش بسزایی را در زندگی فرد ایفا می کند. فضاهای خالی بین دندانها می تواند تغییر موقعیت دندانهای مجاور شود که مشکلات بعدی را برای بیمار ایجاد می کند.

پس از استفاده از بریج و روکش دندان چه نکاتی را باید رعایت کرد

  • پس از استفاده از یا بریج بایستی معاینات 6 تا 12 ماه توسط دندانپزشک صورت گیرد.
  • عادت کردن به بریج یا روکش نیازمند گذشت زمان است بنابراین توصیه می شود در روزهای ابتدایی بیمار غذای نرم مصرف کند.
  • رعایت بهداشت پس از روکش یا بریج دندان لازم است جهت این امر استفاده نخ دندان و مسواک زدن توصیه می شود.
  • بیمار از غذاهای چسبنده که احتمال چسبیدن به روکش دندان دارد اجتناب کند.
  • در صورت حساس شدن دندان روکش شده به دندانپزشک مراجعه کرده تا مشکلات احتمالی حذف گردد.
  • معمولا دندان روکش شده عصب کشی شده است و از انجا که توسط روکش پنهان می شود لذا باید بهداشت ان کاملا رعایت شود و نگذاشت با پوسیدگی از بین برود.
  • ازانجا که روکش دندان توسط چسب مخصوص روی دندان قرار گرفته است ممکن است بوسیله شسته شدن دچار شل شدن یا لقی شود که بایستی سریعا به دندانپزشک مراجعه کرد.

روکش دندان درمانی مناسب بوده که کاربرد فراوانی در دندانپزشکی دارد. انواع روکش های دندانی در دندانپزشکی رواج پیدا کرده اند که با پیشرفت روشهای ساخت روکش، روکش های با کیفیت بالاتر و زیباتر برای بیماران ایجاد شده است. دندانهایی که دچار پوسیدگی می شوند، بعد از ترمیم هایی نظیر پر کردن حساس بوده و خطر شکستگی در این دندانها وجود دارد، روکش دندان جهت کاهش خطر شکستگی این ترمیمها کاربرد دارد. این مورد تنها یک کاربرد روکش دندان محسوب می شود و روکش در دندانپزشکی بخصوص دندانپزشکی زیبایی کاربرد فراوان دارد. دندانپزشک زیبایی با روکش های سرامیکی یا زیرکونیا و... لبخند زیبا را به بیمار اهدا میکند. بایستی توجه شود که دندان روکش گزارده شده نیاز به مراقبت دارد. دقت شود که کناره های روکش می تواند به عنوان مرکزی جهت تجمع میکروب ها و پلاک ها شود که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و مسواک زدن میتواند پوسیدگی های بعدی را در پی داشته باشد.

روکش دندان | دکتر سعید کریمی

معمولا فرایند روکش گزاری دندان در دو مرحله صورت می گیرد زیرا بایستی ابتدا دندان جهت این امر آماده سازی شده باشد، سپس روکش گزاری دندانی صورت گیرد. دندانپزشک دندان ترمیم شده را قالب گیری نموده واقدام به روکش گزاری بر روی آن می نماید. روکش های دندانی بصورت دو نوع موقت و دایمی مورد استفاده قرار می گیرد. دندانپزشک ابتدا برروی دندان ترمیم شده روکش موقت تعبیه می نماید ، سپس روکش دایمی ایجاد شده و نصب صورت می گیرد.

جهت انتخاب نوع روکش بیمار می تواند نقطه نظرات خود را به دندانپزشک انتقال دهد. به عنوان مثال بیمار با بررسی تفاوت قیمت بین انواع روکشها میتواند نوع روکش را به دندانپزشک خود پیشنهاد کند. اما بهترین نوع روکشها در حال حاضر روکش های سرامیکی و روکش های زیرکونیا است که هر یک نقاط قوت مخصوص به خود هستند. با این روکشها میتوان زیبایی و لبخند زیبا را به افراد اهدا کرد. نوع روکش تنها عامل اصلی نیست، بلکه مرکزی که این روکشها را تهیه میکند نیز مهم است. نوع فناوری مورد استفاده نیز مهم است. با فناوری های دیجیتال نظیر کد کم بهترین روکش ها را میتوان ساخت.

روکش دندان گاهی ممکن است از موضع اتصال جدا شود. در چنین مواردی بایستی شخص روکش دندان را از دهانش خارج کرده تا از بلع روکش دندان جلوگیری شود. روکش جدا شده را بایستی شخص استفاده کننده به نزد دندانپزشک برده تا درصورت قابل استفاده بودن عملیات الصاق آن انجام گیرد. گاهی ممکن است همرا روکش جدا شده دندان نیز دچار شکستگی شود که در این موارد بایستی هر چه زودتر نزد دندانپزشک رفت ولی در صورتی که روکش حاوی هیچ گونه شکستگی نبود، آن را می توان به طور موقت استفاده کرد. انواع مختلف روکش دندان از لحاظ زیبایی و میزان استحکام دسته بندی میشوند. روکش های سرامیکی و روکش های زیرکونیا جزء بهترین ومقاوم ترین روکش دندان محسوب می شوند. روکش های سرامیکی زیبایی مناسبی را برای دندانها فراهم مینمایند. روکش های زیرکونیا علاوه بر زیبایی دارای استحکام مناسبی نیز می باشند.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

کاربر مهمان
صادق 20 اسفند 1402

سلام. من یکی از دندان هام نیاز به عصب کشی داره. دندانپزشک میگه دندان نیاز به روکش دندان داره بعد از عصب کشی. آیا حتما باید دندان را روکش کرد؟

کاربر مدیر
مدیر 20 اسفند 1402

معمولا دندان ها بعد از عصب کشی شکننده می شوند و اگر از استحکام کافی برخوردار نباشند روکش های دندانی برای آن ها بکار می رود. بنابراین با توجه به نظر دندانپزشک خود از روکش های دندانی استفاده کنید

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.