ایمپلنت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیدیکی از بیماریهای شایع در بزرگسالان و افراد مسن، پوکی استخوان است. این بیماری نه تنها سیستم حرکتی بدن مانند دست و پا را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه بر روی سایر اعضا نیز تأثیرگذار است. باید توجه داشت که در برخی موارد، پوکی استخوان به صورت موضعی رخ نمیدهد و معمولاً کل ساختار اسکلتی و بدنی را در بر میگیرد، از جمله استخوان فک. از سوی دیگر، درمان ایمپلنت دندان به سلامت استخوان فک نیاز دارد. بنابراین، این سوال مطرح می شود که آیا با وجود پوکی استخوان، کاشت ایمپلنت امکان پذیر است یا خیر. در این مقاله به بررسی موضوع ایمپلنت با پوکی استخوان میپردازیم.
فهرست محتوای صفحه :
برای بررسی موضوع ایمپلنت با پوکی استخوان، لازم است ارتباط این دو مورد بررسی شود. با بروز پوکی استخوان، تراکم بافتی کاهش مییابد. در این زمینه داروهایی تجویز میشوند که باعث کاهش و به تعویق انداختن پوکی استخوان میشود؛ بنابراین نیاز است که پیش از شروع درمان، متخصص ایمپلنت معاینه دقیقی انجام دهد و با بررسی وضعیت پزشکی بیمار، در صورت وجود پوکی استخوان، درمان را مد نظر قرار دهد.
داروهای متنوعی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد. پزشک داروی مناسبی را باید با توجه به شرایط استخوان فک تجویز کند. انتخاب صحیح بسیار مهم است. تحقیقات و گزارشهای مربوط به عملهای ایمپلنت دندانی در بیماران مبتلا به پوکی استخوان نشان داده است که این روشها موفقیتآمیز بوده و هیچ تضادی بین ایمپلنت و پوکی استخوان وجود ندارد. مهارت، دانش و تجربهی متخصص ایمپلنت به همراه کیفیت تجهیزات مورد استفاده نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان دارند.
اگر تمام مراحل درمان به درستی انجام شود، با توجه به حرکت بافت استخوانی در ناحیه فک، در برخی موارد افزایش تراکم استخوان در این ناحیه مشاهده شده و وضعیت استخوان فک بهبود یافته است.
پس از کشیدن دندان، به دلیل فشار وارده به لثه ها هنگام خوردن غذا، فک ممکن است تحلیل رود. این تحلیل در مورد ایمپلنت با پوکی استخوان سریعتر رخ میدهد و هر چه زمان بیشتری بگذرد، شرایط برای کاشت ایمپلنت نامناسبتر میشود. به همین دلیل، بهترین متخصصان ایمپلنت توصیه میکنند که در صورت عدم وجود بیماریهای خاص یا مشکلات دیگر، پس از کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت، اقدام به ترمیم استخوان فک و جلوگیری از آسیب شود. اگر مدت زیادی از زمان کشیدن دندان بگذرد و فرد برای کاشت ایمپلنت اقدام کند، نیاز به درمانهای جانبی و ترمیم استخوان فک برای امکان پذیر شدن کاشت ایمپلنت خواهد بود.
ایمپلنت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیدایمپلنت از جنس تیتانیوم است که با استفاده از جراحی درون لثه قرار داده شده و پس از گذشت زمان، اتصال قطعه با استخوان باقیمانده در لثه اتفاق می افتد.
در مواردی که متخصصان پس از انجام معاینات، استخوان فک را به دلیل پوکی بیش از حد برای انجام ایمپلنت مناسب نمیدانند، از روشهای موجود برای افزایش استحکام استخوان فک استفاده میکنند. یکی از مهمترین این روشها، پیوند استخوان است. برای انجام پیوند استخوان از دو منبع مختلف استفاده میشود:
این روشها به تقویت استخوان فک کمک میکنند و شرایط لازم برای انجام ایمپلنت را فراهم میسازند
سرعت ترمیم و بهبودی با استفاده از بافت استخوانی خود فرد بسیار بالا است. در صورتی که فرد مبتلا به پوکی استخوان باشد، میتوان از بافتهای مصنوعی استفاده کرد که دارای مواد معدنی هستند. با این وجود، قدرت استحکامی و درمانی منابع طبیعی استخوان بهمراتب بیشتر است.
پس از انجام ترمیم فک و عمل پیوند استخوان، شرایط برای کاشت ایمپلنت با پوکی استخوان ایجاد میشود. بر اساس نتایج حاصل از پیوند، متخصص میتواند توصیه کند که ایمپلنت در سریعترین زمان ممکن انجام شود یا بهتر است مدتی از انجام عمل پیوند بگذرد.
بیماری پوکی استخوان میتواند به طور قابل توجهی برای کاشت ایمپلنت دندان تأثیر بگذارد. اگر تراکم استخوان به گونهای کاهش یابد که از ایمپلنت حمایت نکند، ممکن است ایمپلنتها در استخوان جای نگیرند. این ممکن است باعث شل شدن ایمپلنتها و یا نیاز به انجام جراحی تکمیلی برای بهبود تراکم و استحکام شود.
بنابراین، اگر شما به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستید، حائز اهمیت است که با یک متخصص دندانپزشکی مشورت کنید. قبل از انجام عمل کاشت ایمپلنت با پوکی استخوان، باید معاینات کامل، تحقیقات تخصصی و رادیوگرافی صورت گیرد. در صورت لزوم، جراحی ممکن است نیاز باشد تا استحکام استخوان افزایش یابد و پیوند تقویت شود. این باعث میشود که ایمپلنتها به بهترین شکل ممکن در استخوانها جای گیرند و از شل شدن زودرس آنها جلوگیری شود.
فراد مبتلا به پوکی استخوان بیشتر در معرض شکستگی استخوانها و مشکلات دهان و دندان هستند. بنابراین، پس از انجام جراحیهای اولیه و کاشت ایمپلنت، نیاز به مراقبتهای ویژهای است تا ایمپلنتها حفظ شده و عمر آنها طولانیتر شود. برای حفظ سلامت شخصی و جلوگیری از انجام بیماریهای مزمن، موارد زیر را بعد از کاشت ایمپلنت دندانی باید رعایت کنید:
ادغام بافت استخوان و ایمپلنت با پوکی استخوان بسیار مهم است. ارتباط از دست دادن استخوان با شکست ایمپلنت هنوز کاملاً مشخص نیست. اما بر اساس مطالعات، پوکی استخوان به افزایش نرخ شکست ایمپلنت منجر نمیشود. با این حال، این بیماری موجب از دست رفتن بیشتر استخوان در اطراف ایمپلنت میشود. این موضوع نشان میدهد که ایمپلنت همچنان موفقیتآمیز است، اما نتیجه کمرنگتری دارد.
کیفیت و موفقیت کاشت ایمپلنت با پوکی استخوان همواره از اهمیت بالایی برای بیماران برخوردار است. این مسئله به ویژه برای افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، حساسیت بیشتری دارد. این افراد میخواهند مشکلات دهان و دندانهایشان حل شود و پس از کاشت ایمپلنت با مشکلاتی مانند لق بودن دندانها، عفونت و تحلیل لثه مواجه نشوند. برای اطمینان از کیفیت و موفقیت کاشت ایمپلنت دندانی، عوامل زیر تأثیرگذار هستند:
کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان امکانپذیر است، اما نیاز به مراحل اولیه و پیشزمینهای دقیق دارد. امروزه در بسیاری از مطبها و کلینیکهای دندانپزشکی کاشت ایمپلنت با پوکی استخوان انجام میشوند. برای موفقیت در این فرآیند، انجام جراحیهای تکمیلی مانند پیوند لثه و استخوان فک اولویت دارد. این اقدامات به شما کمک میکنند تا پس از کاشت ایمپلنت، دندانهایی با کیفیت، مستحکم و زیبا داشته باشید و از خوردن غذا، صحبت کردن و حضور در جمع دوستان لذت ببرید. امیدواریم این مطالب برای شما عزیزان مفید و مورد توجه قرار گرفته باشد.
برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546