ایمپلنت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیددندانها را میتوان جزو تاثیرگذارترین عوامل موثر بر زیبایی چهره دانست. تاثیر نبود دندان بر طرح لبخند و در نتیجه چهره افراد، بسیار چشمگیر است. از طرفی از دست دادن دندان، یک موضوع بسیار متداول است. اگرچه این موضوع بیشتر در در اثر پوسیدگی اتفاق میافتد اما خوب است بدانید با وجود رعایت کامل نکات بهداشتی مربوط به دهان و دندان نیز همچنان از دست دادن دندان ممکن است. به دلایل مختلف نظیر آسیب به دندان و حتی داشتن دندانهای ضعیف (مشکلات با منشا ژنتیکی) ، افراد دندانهای خود را از دست میدهند. از دست دادن دندانها علاوه بر اینکه مشکلاتی نظیر اختلال در گفتار و جویدن صحیح غذا را به دنبال دارد؛ بر میزان اعتماد به نفس افراد نیز تاثیر میگذارد. اوردنچر (overdenture) و ایمپلنت (Implant) هر دو روشهای مناسبی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته هستند. در ادامه این مطلب در مورد این دو درمان دندانپزشکی زیبایی-ترمیمی و تفاوت اوردنچر با ایمپلنت صحبت خواهیم کرد.
فهرست محتوای صفحه :
ایمپلنت نام روشی است که در آن، دندان ساختگی به بهترین و مستحکمترین روش ممکن، جایگزین دندان از دست رفته میشود. در این روش، با قرارگیری دندان جدید که با استفاده با کیفیتترین مواد و متناسبترین رنگ (با توجه به رنگ سایر دندانها) ساخته شده است، جای خالی دندان به خوبی از بین میرود. میزان کاربردی و طبیعی بودن این روش به حدی است که ممکن است دیگران هرگز متوجه طبیعی نبودن دندانهای شما نشوند.
در ایمپلنت، پیچی فلزی جایگزین ریشه دندان میشود. این پیچ که اندازهای یکسان با ریشه دندان دارد با استفاده از جراحی در استخوان فک قرار میگیرد. در واقع این پیچ فلزی که به آن فیکسچر (fixture) نیز گفته میشود؛ نقش ریشه دندان را برای دندان جدید ایفا میکند. جنس فیکسچر از فلز تیتانیوم (Titanium) است. عنصر ۲۲ جدول تناوبی، فلزی است که با استخوان فک انسان سازگاری بالایی دارد و به سرعت به آن جوش میخورد و یکی میشود. این یعنی با وجود فیکسچر تیتانیومی، خبری از لق زدن دندان و یا سر و صدای پیچ و مهره در فک نخواهد بود!
ایمپلنت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیدایمپلنت از جنس تیتانیوم است که با استفاده از جراحی درون لثه قرار داده شده و پس از گذشت زمان، اتصال قطعه با استخوان باقیمانده در لثه اتفاق می افتد.
بر روی فیکسچر، بخشی فلزی به نام اباتمنت (Abutment) قرار میگیرد که در واقع محل اتصال تاج دندان پروتزی به ریشه ساختگی (فیکسچر) است. با قرارگیری کامل این سه بخش، فرآیند کاشت دندان معروف به ایمپلنت، پایان مییابد.
در نتیجه این فرآیند، فرد از دندانی برخوردار میشود که نه تنها ظاهری کاملا طبیعی دارد بلکه از استحکامی مشابه دندان طبیعی نیز برخوردار است. برای دانستن تفاوت اوردنچر با ایمپلنت بهتر است ابتدا کمی با اوردنچر نیز آشنا شویم.
اوردنچر بر پایه ایمپلنت، در واقع شیوه نوینی برای نصب دندان مصنوعی برای افرادی است که درصد زیادی از یا تمامی دندانهای خود را از دست دادهاند. در روش سنتی استفاده از دندان مصنوعی، هر دست دندان بر روی فک فرد قرار میگرفتند. امروزه با استفاده از این روش، هر دست دندان بر روی چندین پایه ایمپلنت قرار میگیرد.
با وجود چندین پایه ایمپلنت در فک، اوردنچر روش مناسبی به حساب میآید که افراد را از لق بودن دندانهای مصنوعی، تکان خوردنهای عصبی کننده، تحلیل استخوان فک و دردهای ناشی از آن و.... نجات میدهد.
اوردنچر چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیداوردنچر روشی درمانی در زمینه کاشت ایمپلنت است. با پیدایش ایمپلنت دندان و بکارگیری ایمپلنت در دندانپزشکی بسیاری از مشکلات بیماران حل شده است.
با اوردنچر و ایمپلنت تا حدودی آشنا شدید. حال میتوانیم در مورد تفاوت اوردنچر با ایمپلنت صحبت کنیم.
اولین و بدیهیترین تفاوت اوردنچر با ایمپلنت در تعداد دندانهای از دست رفتهای است که فرد قصد جایگزینی آنان را دارد. اگر تعداد دندانهای از دست رفته کم باشد و آنان در بخشهای مختلفی از دو فک فرد به صورت پراکنده قرار گرفته باشند؛ ایمپلنت به کار گرفته میشود.
اوردنچر یک دست کامل دندان است. اگر از دندانهای فک فرد چیز زیادی باقی نمانده باشد؛ از اوردنچر استفاده میشود. بنابراین اولین تفاوت اوردنچر با ایمپلنت این است که اوردنچر شامل یک دست کامل دندان است ولی هر واحد ایمپلنت شامل یک تاج دندان میباشد.
در انجام ایمپلنت دندان، هر تاج دندان به یک فیکسچر و یک اباتمنت احتیاج دارد. در واقع برای انجام هر واحد ایمپلنت، به یک جراحی برای نصب فیسکچر و باقی مراحل احتیاج است.
تفاوت اوردنچر با ایمپلنت در این است که در اوردنچر برخلاف ایمپلنت، برای هر واحد دندانی به یک کاشت ایمپلنت نیازی نیست. در واقع در این روش کل دست دندان با استفاده چند پایه ایمپلنت (۴ تا ۸) جایگذاری میشوند.
شاید با خود بگویید از آنجایی که اوردنچر شامل یک دست کامل دندان است و بر پایه ایمپلنت نیز قرار میگیرد بنابراین نسبت به ایمپلنت هزینه بالاتری دارد.
اما با عوض کردن سناریو میتوان دریافت که در واقع تفاوت اوردنچر با ایمپلنت از لحاظ قیمت این است که اوردنچر ارزانتر است! واقعیت این است که اگر بخواهیم قیمت هر واحد دندانی را در اوردنچر با ایمپلنت مقایسه کنیم در مییابیم که هر واحد دندانی در اوردنچر در مقایسه با ایمپلنت، هزینه کمتری دارد. این مسئله به این خاطر است که در اوردنچر کل دست دندان هر فک، بر روی چند پایه ایمپلنت قرار میگیرد اما در انجام ایمپلنت برای هر واحد دندانی، یک کاشت ایمپلنت نیاز است.
در مورد تفاوت اوردنچر با ایمپلنت صحبت کردیم؛ حال بهتر است کمی به شباهتهای بین این دو فرآیند بپردازیم.
هر دو روش درمانی-زیبایی اوردنچر و ایمپلنت، برای نصب دندانهای جدید از پایه ایمپلنت استفاده میشود. با وجود پایه ایمپلنت، دندانهای جدید به خوبی سر جای خود فیکس میشوند و لق نمیزنند. این مسئله باعث میشود که افراد از دندانهای مصنوعی خود بتوانند نهایت استفاده را داشته باشند.
پایه ایمپلنت از طریق یک جراحی تقریبا ساده در استخوان فک کاشته میشود. برای کاشت این پایه، نیاز است تا فک فرد شکافته شود و برای نصب فیکسچر، استخوان فک مقداری دریل شود و فیکسچر در آن قرار گیرد. خوب است بدانید که انتخاب محل نصب فیکسچر با استفاده از تصاویر تهیه شده از وضعیت استخوان فک فرد صورت گرفته میشود. این جراحی برای هر دو روش اوردنچر و ایمپلنت نیاز است.
برای نصب پایه ایمپلنت نیاز است که استخوان فک فرد توانایی نگهداری آن را داشته باشد. این بدین معنی است که استخوان فک نباید به قدری تحلیل رفته باشد که امکان نصب پایه در آن وجود نداشته باشد. استخوان فک ممکن است در اثر عفونت شدید، تضعیف شود. همچنین پس از اینکه دندانی از بین میرود؛ در محل آن دندان لستخوان فک به تدریج تحلیل رفته و تضعیف میشود. بنابراین چه در صورت اوردنچر و چه ایمپلنت، لازم است که در سریعترین زمان ممکن اقدام به انجام این روشهای درمانی کرد. در صورت تحلیل و تضعیف استخوان فک، ممکن است انجام ایمپلنت و اوردنچر بر پایه ایمپلنت ممکن نباشد.
اوردنچر و ایمپلنت روشهایی هستند که باعث جایگزینی دندانهای از دست رفته با طبیعیترین شکل و مستحکمترین پایه، میشوند. این روشها که سبب بازگشت اعتماد به نفس در افراد نیز میشوند؛ روشهایی تقریبا عمری به حساب میآیند. دندانهای جایگزین شده توسط این دو روش با طول عمر بالایی که دارند (حدود ۲٠ سال) به حفظ استخوان فک و زیبایی ظاهر افراد کمک میکنند.
به عنوان جمع بندی، باید گفت که تفاوت اوردنچر با ایمپلنت و از طرف دیگر شباهت این دو کم نیست. برای انجام این دو فرآیند توصیه میشود که به منظور گرفتن بهترین نتیجه، به یک متخصص مجرب و کاربلد مراجعه کنید. دکتر سعید کریمی متخصص ایمپلنت، با بهرهگیری از دانش و تخصص خود همچنین بهترین و جدیدترین فناوریها و تجهیزات روز دنیا، بهترین انتخاب برای انجام اوردنچر و ایمپلنت با بهترین و ماندگارترین نتیجه است.
برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546