لمینت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیدعلل شکستن یا افتادن لمینت دندان می تواند متفاوت باشد، اما لمینت کردن با اصول حرفه ای می تواند دوام این روش را بالاتر ببرد. لمینت دندان یکی از روش های زیبایی دندان در دندانپزشکی است که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در لمینت دندان از لایه ای نازک از جنس کامپوزیت و یا لمینت سرامیکی را بر روی سطح دندان قرار می دهند تا شکل، ظاهر، رنگ و دوام دندان ها افزایش یابد. اما متاسفانه امکان دارد لمینت دندان نیز بعد از مدتی بشکند و یا از جای خود دربیاید. در ادامه این مقاله به بررسی این که علت شکستن یا افتادن لمینت دندان چیست؟ و بررسی مشکلات رایج مانند ترک خوردن، شکستن یا افتادن لمینت دندان می پردازیم و برای هر یک از آنها راه حل هایی ارائه می دهیم.
فهرست محتوای صفحه :
ضربه شدید: یکی از علل افتادن و یا شکستن لمینت دندان می تواند ناشی از ضربه شدید مستقیم به لمینت دندان باشد که منجر به شکستن یا افتادن لمینت می شود.
ضعیف بودن لمینت: همیشه توصیه می شود که برای انجام لمینت دندان، به متخصصین خبره و باتجربه در این زمینه مراجعه کنید زیرا ممکن است لمینت دندان به دلیل ضعف ساختاری، یا خطا در فرایند نصب آن و استفاده از متریال نامرغوب، منجر به شکستن یا افتادن از جای خود شود.
لمینت دندان چیست؟
جهت مطالعه این مقاله کلیک کنیدلمینت دندان روشی جهت بدست آوردن لبخند زیبا برای بیمار محسوب می شود. لمینت ها از جنس سرامیک یا کامپوزیت می باشند که درخشندگی و سفیدی آنها منجر به زیبایی دندان می شود. انتخاب جنس لمینت بسته به شرایط دندان و نظر دندانپزشک انجام می شود.
عوامل محیطی: یکی دیگر از علل شکستن یا افتادن لمینت دندان می تواند وابسته به عوامل محیطی، سرما و گرمای شدید، مصرف غذاهای خیلی سرد و خیلی داغ و ... باشد که منجر به آسیب دیدن لمینت دندان می شود.
عدم مراقبت اصولی: یکی از مهم ترین نکاتی که باید بعد از نصب لمینت دندان به آن توجه کنید، مراقبت و نگهداری اصولی از لمینت دندان است. اجتناب از فعالیت های خیلی سنگین که منجر به افتادن لمینت ها می شود و یا رعایت بهداشت لمینت دندان از نکات مهمی است که متخصص بعد از فرایند نصب به شما توضیح می دهد.
مراحل ساخت و اعمال لمینت مراحل مختلفی دارد که با توجه به تعداد دندان ها، تشخیص دندانپزشک، نوع لمینت درخواستی می تواند طولانی باشد، مراحل لمینت دندان به شرح زیر است:
پس از مشاوره، عکاسی و رفع سایر مشکلات دندانی مانند پوسیدگی، اولین مرحله از فرآیند لمینت دندان قالب گیری است. در این جلسه، دندانپزشک سطح دندان را با توجه به ضخامت لمینت برش می دهد تا سطح دندان صاف شود.
دندان ها طوری بریده می شوند که سطح دندان ها صاف باشد و مینای دندان آسیب نبیند. قبل از کشیدن دندان از بی حسی استفاده می شود تا بیمار دردی احساس نکند. پس از برش دندان، دندانپزشک دندان را قالب می زند و سپس قالب مورد نظر را به آزمایشگاه می فرستد.
معمولاً 2 تا 4 هفته طول می کشد تا لمینت ها آماده شوند و دندان ها حساس تر شوند، بنابراین در این مدت دندانپزشک از روکش های موقتی برای محافظت از دندان ها استفاده می کند. در این مدت باید از دندان ها به خوبی مراقبت کرد تا به آنها آسیب نرسد.
قبل از دائمی کردن لمینت ها، دندانپزشک لمینت های آماده شده را به طور موقت روی دندان های فرد قرار می دهد تا شکل و اندازه آنها را بررسی کند. سپس دندان به مقدار کمی بریده می شود تا سطح دندان زبر شود و چسبندگی دندان برای اعمال لمینت ها افزایش یابد.
به کمک رزین مخصوص و حساس به نور، لمینت را روی دندان قرار می دهد و با تابش اشعه لیزر، لمینت را روی دندان محکم می کند. چند هفته پس از نصب لمینت ها باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
پس از لمینت، عوارض جانبی لمینت دندان ممکن است شامل حساسیت و درد پس از لمینت، جدا شدن لمینت از دندان و سایر شرایطی که به مهارت دندانپزشک شما بستگی دارد.
زمانی که لمینت دندان آسیب می بیند، احتمالا این موارد را تجربه خواهید کرد
از آنجایی که روکش های دندانی خود را از دست داده اید، احتمالاً مشکلاتی مانند موارد زیر را تجربه خواهید کرد:
پس از افتادن یا شکستن لمینت دندان، رعایت نکات زیر ضروری است:
به طور کلی بعد از ترک خوردن، شکستن و یا افتادن لمینت دندان، مراقب سایر لمینت ها باشید و در اسرع وقت به دندانپزشک و متخصص مربوطه مراجعه کنید و وضعیت و مشکلات خود را با دندانپزشک در میان بگذارید. به این ترتیب دندانپزشک می تواند بهترین راه حل درمانی را انتخاب کرده و از آن برای ترمیم روکش استفاده کند.
برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546