برداشتن یا ریمو کردن لمینت دندان چگونه است؟
0 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
04 شهریور 1403

برداشتن یا ریمو کردن لمینت دندان چگونه است؟

دندان‌ها مهم‌ترین عضو مشارکت‌کننده در تشکیل یک لبخند بی نقص هستند. لمینت دندان یکی از پرطرفدارترین روش‌های زیبایی دندان است. لمینت‌ها در قالب روکش‌های سفید رنگ و نازک از جنس مواد مختلفی هستند که به وسیله نوعی چسب مخصوص، بر به صورت دائمی روی لایه بیرونی دندان‌ها چسبیده می‌شوند. در اثر انجام لمینت‌ دندان، دندان‌های فرد سفید دیده خواهند شد همچنین نواقص کوچک نظیر ترک‌خوردگی‌ها، زرد شدگی و شکستگی‌های آن نیز اصلاح خواهند شد. متوسط عمر لمینت دندان چیزی میان ده تا سی سال است که این عدد با میزان رعایت بهداشت دهان دندان در افراد، ارتباط مستقیم دارد. پس از پایان عمر مفید لمینت یا حتی پیش از آن نیز به دلایل مختلفی، تصمیم به برداشتن لمینت دندان‌های خود می‌گیرند.

فهرست محتوای صفحه :

گفتنی است که دلیل برداشتن لمینت دندان هر چه باشد؛ پس از آن لمینت‌ها باید جایگزین شوند؛ چرا که لمینت دندان یک روش برگشت ناپذیر است. دلیل این مسئله این است که برای چسباندن لمینت‌ها مینای دندان تراشیده می‌شود. با تراشیده شدن و قرار دادن دندان‌ها در چنین وضعیت آسیب پذیری، آن‌ها همیشه به روکش لمینت نیاز خواهند داشت. بنابراین پس از انجام لمینت‌، برگشت به دندان‌های طبیعی عملا غیرممکن است. هر شخصی پیش از اقدام به ریمو لمینت‌های خود باید به فکر جایگزینی حتمی آنان نیز باشد.

دلایل متعددی وجود دارند که باعث می‌شوند فردی تصمیم به برداشت لمینت‌های خود بگیرد. اولین و مهم‌ترین آن، پایان طول عمر مفید لمینت‌ها است که پیش‌تر در مورد آن گفته شد. در ادامه مطلب در مورد دیگر دلایل و روش‌های برداشتن لمینت دندان صحبت خواهیم کرد.

دلایل برداشتن لمینت

آسیب دیدن لمینت

لمینت‌ها که می‌توانند از جنس سرامیکی، ونیرهای کامپوزیتی، لومینیزر و ونیرهای پالاتال باشند بسته به جنس خود، از ضخامت و مقدار مقاومت متفاوتی برخوردار هستند. اما می‌توان به جرات گفت که روکش‌های لمینت هر فردی از هر کدام از انواع جنس لمینت باشد؛ اگر به درستی از آن مراقبت و بهداشت آنان رعایت شود؛ سال‌های سال بدون ایجاد هیچ مشکلی دوام خواهند آورد.

لمینت دندان سرامیکی استحکام و زیبایی را در کنار هم برای دندان های شما فراهم می نماید. لمینت های سرامیکی از لحاظ زیبایی منحصر به فرد هستند.

از طرف دیگر اگر افراد در خصوص لمینت‌های خود محافظه‌کارانه عمل نکنند؛ مرتب آن‌ها را مسواک نزنند و از آن‌ها برای کارهایی نظیر باز کردن درب بطری، شکستن فندق یا پسته، خوردن غذاهای سفت مانند ته‌ دیگ و... استفاده کنند؛ بدون شک به لمینت‌های خود آسیب جدی وارد کرده و باعث شکستگی آن‌ها خواهند شد. در چنین شرایطی، روکش آسیب دیده باید برداشته شده و جایگزین شود.

پوسیدگی دندان زیرین

لمینت‌ها روکشی نازک هستند که بر روی قسمت جلویی دندلن قرار می‌گیرند. بنابراین قسمت پشتی دندان در معرض انواع مشکلات نظیر پوسیدگی یا آسیب خواهند بود. در صورت رخ دادن چنین مشکلاتی، برای ترمیم و درمان دندان زیرین متخصص دندان به عنوان اولین قدم، اقدام به برداشتن لمینت دندان خواهد کرد چرا که ترمیم و درمان دندان دارای روکش، کاری عملا غیرممکن بود.

برداشتن یا ریمو کردن لمینت دندان چگونه است؟

شل شدن لمینت

همان‌طور که می‌دانید؛ روکش‌های لمینت به وسیله نوع خاصی از چسب (چسب‌های قوی رزینی) بر روی دندان‌های تراشیده شده قرار می‌گیرند. گرچه احتمال آن بسیار کم است؛ اما ممکن است در اثر استفاده از مواد بی کیفیت، عدم مراقبت، عدم نصب صحیح یا پوسیدگی دندان، بخش قابل توجهی از چسب لمینت از بین رفته و لمینت شل شود. در اثر شل شدن لمینت باید سریعا اقدام به برداشتن لمینت دندان کرد. چرا که باکتری‌ها و جرم‌ها می‌توانند در فضای بین لمینت و دندان لانه کرده و باعث مشکلات متعددی شوند.

تغییر رنگ لمینت

یکی دیگر از دلایل شایع برداشتن زود هنگام لمینت دندان، لک شدن یا تغییر رنگ روکش لمینتی است. گرچه لمینت‌ها در برابر لک شدن بسیار مقاوم هستند و در این خصوص به اندازه کامپوزیت حساس نیستند؛ اما باید بدانید که صبوری لمینت‌ها هم حدی دارد. ممکن است که در اثر عدم مراقبت صحیح، استعمال دخانیات، استفاده از نوشیدنی‌های رنگ دهنده مانند نوشابه و قهوه، همچنین مواد غذایی لکه‌زا مانند گوجه فرنگی و میوه‌های تیره رنگ، لمینت‌ها نیز دچار تغییر رنگ شوند و نیاز به تعویض پیدا کنند.

دومین حالت برای زمانی است که تمامی دندان‌ها لمینت نشده‌اند. به عنوان مثال تنها دندان‌های فک بالایی فرد روکش‌دار شده باشند. در این صورت ممکن است مدت‌ها پس از انجام لمینت، دندان‌های بی روکش فرد به شدت تغییر رنگ دهند به طوری که تفاوت رنگ لمینت‌ها و دندان‌ها مشخص و آزار دهنده باشد. از آن‌جایی که سفید کردن دندان‌های اطراف تنها به افزایش این اختلاف رنگ کمک می‌کند؛ بهتر است در چنین شرایطی با برداشتن لمینت دندان، آن‌ها با روکشی متناسب با رنگ دیگر دندان‌ها، تعویض شوند.

لمینت نامناسب

ممکن است در اثر مراجعه به افراد کارنابلد و در زمینه دندانپزشکی یا حتی خطا در هنگام ساخت قالب، روکش‌های لمینت شما چندان مناسب وضعیت فک و دندان‌ها نباشند و یا به طور صحیح نصب نشوند. در چنین حالتی ممکن است روکش لمینت موجع به تورم در لثه فرد یا حتی خونریزی شود. همچنین لمینتی که به درستی نصب نشود می‌تواند با اجتماع باکتری در زیر خود باعث عفونت و مشکلات جدی دهان و دندان شود. برداشتن لمینت دندان اولین و مهم‌ترین راهکار در این خصوص است.

احساس عدم رضایت از نتیجه

ممکن است فردی که لمینت دندان انجام داده است؛ از نتیجه این فرآیند رضایت کافی نداشته باشد. در خصوص رنگ، شکل یا جنس لمینت‌ها ممکن است عدم رضایت رخ دهد که فرد با میل خود نه از سر لزوم، اقدام به برداشتن لمینت دندان خواهد کرد.

آیا می‌توانم خودم لمینت دندانم را بردارم؟

خیر، همانطور که گفته شد برای چسباندن لمینت، سطح دندان تراشیده شده و از چسبی به شدت قوی برای انجام این‌کار استفاده می‌شود. بنابراین روکش لمینتی چنان محکم به دندان‌های شما چسبیده است که امکان جداسازی آن بدون استفاده از تجهیزات حرفه‌ای دندان‌پزشکی وجود ندارد. حتی اگر این‌کار انجام شود؛ به علت حساس بودن دندان زیرین و استحکام چسب، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت. بنابراین همواره توصیه می‌شود برای برداشتن لمینت دندان به فرد متخصص مراجعه نمایید.

برداشتن یا ریمو کردن لمینت دندان چگونه است؟

برداشتن یا ریمو (به انگلیسی: remove) لمینت چگونه انجام می‌شود؟

برداشتن لمینت دندان را به دو روش می‌توان انجام داد که روش اول سنتی و روش دوم جدیدتر و کارآمدتر است.

در روش سنتی برداشتن لمینت دندان، دندان لمینت شما را تا از بین رفتن کامل لمینت با استفاده سوهان برقی می‌تراشند و در نهایت سطح دندان‌های تراشیده را صاف می‌کنند. از معایب این روش می‌توان به زمان‌بر بودن آن اشاره کرد. امکان آسیب به دندان‌های اصلی فرد نیز از دیگر معایب این روش هستند.

روش دوم که برداشتن لمینت با لیزر نام دارد؛ روش بهتری برای برداشت لمینت است. در این روش با استفاده از لیزری به نام لیزر اربیوم که قابلیت نفوذ به فضای بین روکش و دندان را دارد؛ چسب لمینت را غیر فعال نموده و روکش را به راحتی جدا می‌کنند. در این روش احتمال خطا و آسیب وجود ندارد؛ چرا که انرژی وارد شونده توسط این لیزر، نسبت به انرژی‌ای که برای آسیب به عاج و مینای یک دندان نیاز است؛ بسیار کم‌تر است به طوری که گفته می‌شود حتی اگر بخواهیم به وسیله انرژی لیزر اربیوم به قسمت مینا یا عاج دندان فردی آسیب برسانیم، باید قادر باشیم انرژی آن را تا بیست برابر افزایش دهیم!

لیزر اربیوم با تابش مکرر امواج خود که دارای انرژی بالا ولی فرکانس پایینی هستند؛ ریمو لمینت بدون نیاز به تراشیدن دندان را امکان‌پذیر ساخته است. با استفاده از این لیزر، لمینت‌ها به سادگی جدا خواهند شد. ممکن است در مواردی روکش‌ها سالم جدا نشوند به عنوان مثال ترک خورده؛ قطعه قطعه شده یا حتی متلاشی شوند؛ اما به دلایل گفته شده در هر صورت جای نگرانی از بابت آسیب به دندان توسط لیزر وجود ندارد.

برای انجام لمینت دندان یا برداشت آن می‌توانید به مرکز دندانپزشکی دکتر سعید کریمی مجهز به تجهیزات نوین دندانپزشکی و فناوری‌های روز دنیا در این زمینه، مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.