لمینت دندان خوبه یا نه؟ مزایای آن چیست؟
0 دیدگاه
دکتر سعید کریمی
27 مرداد 1403

لمینت دندان خوبه یا نه؟ مزایای آن چیست؟

در سال‌های اخیر استفاده از روش‌های زیبایی و درمانی مثل کامپوزیت یا لمینت دندان توانسته است که لبخندی زیبا به افراد ببخشید. همچنین این روش‌ها کمک بسیاری برای رفع مشکلاتی از جمله تغییر رنگ، بدشکلی دندان، شکستگی و ترک خوردگی دندان‌ها کرده است. برای بسیاری از افراد سوال پیش می‌آید که آیا لمینت دندان خوبه یا نه؟ در این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.

فهرست محتوای صفحه :

هر روش درمانی و زیبایی برای دندان‌ها عوارض خاص خود را دارد. برخی از آنها مزایای بیشتری نسبت به برخی دیگر دارند. در وهله اول قبل از آنکه اشاره کنیم لمینت دندان خوبه یا نه، باید آن را تعریف کنیم. لمینت نوعی روکش سرامیکی از جنس پرسلن است که از لحاظ رنگ و ظاهر شباهت بسیاری به دندان‌های بیمار دارد.

لمینت دندان سرامیکی استحکام و زیبایی را در کنار هم برای دندان های شما فراهم می نماید. لمینت های سرامیکی از لحاظ زیبایی منحصر به فرد هستند.

این روش درمانی و زیبایی در مقایسه با برخی دیگر از روش‌ها مزایای بیشتری را شامل می‌شود. برخلاف کامپوزیت که از جنس رزین است، لمینت دندان مقاومت و طول عمر مفید بیشتر دارد. همچنین در برابر تغییر رنگ نیز مقاوم است که در گذر زمان درخشندگی خود را از دست نمی‌دهد. البته برای نصب این روکش نیاز است که بخشی از مینای دندان تراش داده شود.

با انجام لمینت دندان در طی دو جلسه دیگر نیاز نیست شما دوره‌های درمانی طولانی مدت و یا پر هزینه را برای متقارن کردن دندان‌ها به کار بگیرید. نصب روکش لمینت دندان نیز کاملا بدون درد بوده و نیازی به بی حسی ندارد. در صورت مراقبت مناسب از لمینت طول عمر مفید آن به 15 سال نیز می‌رسد. اینکه استفاده از روش لمینت دندان خوبه یا نه ممکن است با توجه به سلیقه افراد متفاوت باشد. در یک نگاه کلی استفاده از این روش بسیار مفید است. انتخاب تناژ رنگ مواد نیز با سلیقه خود بیمار انجام می‌شود. در این میان لیمنت‌‌های سرامیکی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.

معایب لمینت دندان چیست؟

برای اینکه کاملا متوجه شویم لمینت دندان خوبه یا نه، باید معایب آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم. ممکن است بسیاری از افراد این روش را کاملا عالی و بدون هیچ نقصی بدانند. اما این روش نیز در کنار مزایای خود، محدودیت‌هایی دارد که به عنوان معایب آن به شما می‌رود. در ادامه با بررسی معایب آن می‌توان گفت لمینت دندان خوبه یا نه.

  • انجام این تکنیک برای کودکان و نوجوانان ممکن نیست. زیرا دندان این دسته از افراد کوچک و نابالغ است که در صورت تراشیدن مینای دندان ممکن است دچار آسیب شود.
  • لمینت‌های سرامیکی با وجود مقاومت بالای خود، در معرض تغییرات رنگ و شکستگی قرار دارد.
  • اگر مینای یک دندان از قبل دچار آسیب شده یا ضعیف باشد، امکان انجام انجام کاشت لمینت وجود ندارد.
  • تجربه در عرصه پزشکی نیز ثابت کرده است که نصب لمینت سرامیکی بر روی دندان‌های پوسیده و یا پر شده، نتیجه چندان موثری ندارد.
لمینت دندان خوبه یا نه؟ مزایای آن چیست؟

این مواردی که تا کنون ذکر شد را می‌توان از معایب لمینت دندان در نظر گرفت. با توجه به این موارد هر فردی با توجه به نظر خود تصمیم می‌گیرد که لمینت دندان خوبه یا نه. البته اگر به یک دندانپزشک ماهر مراجعه کنید، تا حدود زیادی نگرانی شما رفع می‌شود. زیرا در صورتی که دندان‌ شما برای لمینت مناسب نباشد، متخصص روش جایگزین را برای داشتن لبخندی زیبا به شما پیشنهاد می‌کند.

آیا لمینت دندان عوارضی به همراه دارد؟

این روش‌ نیز همانند سایر روش‌ها، عوارض جانبی دارد. اما خبر خوب اینکه تحمل بخش زیادی از این عوارض، دشوار نیست، همین موضوع باعث رسیدن به پاسخ سوال لمینت دندان خوبه یا نه، می‌باشد. به همین علت است بیماران در برابر سوال خود که آیا لمینت دندان خوبه یا بد، پاسخ مثبت می‌گیرند. اما در این بخش به معرفی مهم‌ترین عوارض این روش خواهیم پرداخت تا شما تصمیم بگیرید که لمینت دندان خوبه یا بد.

افزایش حساسیت دندان‌ها یکی از عوارض این روش محسوب می‌شود. به خصوص در مواقعی که افراد غذا‌های سرد یا بسیار گرم استفاده می‌کنند. البته طعم غذا‌ها نیز می‌تواند دندان‌ها را حساس کند، مثل غذاهای شیرین یا ترش. علت این حساسیت‌ تراشیدن مقداری از مینای دندان است ولی حساسیت به گونه‌ای نیست که نتوان آن را تحمل کرد.

از دیگر عوارض رایج، که می‌توان به آن اشاره کرد ناراحتی عمومی، التهاب و تورم لثه است. انجام پروسه لمینت دندان این قابلیت را دارد که در افراد کمی ناراحتی ایجاد کند. به عبارتی ممکن است بیمار در حین کار و یا بعد از آن کمی احساس درد یا ناراحتی کند. مصرف داروهای ضد التهاب می‌تواند از این موضوع جلوگیری کند.

التهاب لثه نیز مورد دیگری است که پس از لمینت رخ می‌دهد. تنها با توجه به این مورد نمی‌توان گفت لمینت دندان خوبه یا نه. در حقیقت بافت لثه نیاز به زمان دارد تا با روکش جدید تطبیق پیدا کند. که انجام این پروسه، خود را با درد و التهاب نشان می‌دهد، البته با بررسی‌ها متخصص دلیل اصلی التهاب در همان ابتدا مشخص می‌شود.

همچنین ممکن است یک ناهماهنگی در ابتدا میان دندان لمینت با سایر دندان‌ها باشد. البته دقت بالای دندانپزشک می‌تواند از بروز این عارضه جلوگیری به عمل آورد. آخرین عارضه که می‌توان به آن اشاره کرد، خطر آسیب به پالپ دندان است.

چگونه از پوسیدگی لمینت دندان جلوگیری کنیم؟

اینکه استفاده از روش لمینت دندان خوبه یا نه به نظر شخصی افراد بستگی دارد، اما گاهی مشاهده شده که لمینت دچار پوسیدگی می‌شود. یکی از دغدغه افراد جلوگیری از بروز آن است. بروز این امر به دلیل عدم رعایت برخی نکات توصیه شده است. در این بخش نکاتی گفته می‌شود تا از پوسیدگی لمینت دندان جلوگیری کنید.

  • پس از هر وعده غذایی حتما از مسواک استفاده کنید.
  • مدت زمان مسواک زدن کم‌تر از 2 دقیقه نباید باشد.
  • برای اینکه لمینت‌ها ساییده نشوند، توصیه می‌کنیم از مسواک نرم استفاده کنید.
  • در کنار مسواک زدن، از نخ دندان نیز هر روز استفاده کنید (یک بار)
  • هر 6 ماه یک بار نیز باید توسط متخصص خود چکاپ شوید.
لمینت دندان خوبه یا نه؟ مزایای آن چیست؟

نحوه انجام لمینت دندان چگونه است؟

انجام لمینت دندان دارای یک پروسه و فرایند تقریبا میان مدت است. اگر از یک متخصص دندانپزشک سوال کنید که لمینت دندان خوبه یا نه، ابتدا به بررسی دندان‌های شما می‌پردازد. برای استفاده از هر نوع روشی ابتدا نیاز است تا وضعیت، دهان، دندان و لثه شما توسط متخصص بررسی شود. اگر در این بررسی‌ها هر گونه مشکلی در دهان، دندان، فک و لثه شما وجود داشته باشد، برطرف می‌شود.

پس از آن عکس برداری به وسیله اشعه X انجام می‌شود، تا دندانپزشک بتواند تصویر واضحی از داخل دهان شما را مشاهده کند. از طرف دیگر نیاز به قالب‌ گیری از دندان‌ها است تا متخصص بتواند بدون هیچ نقصی هرکدام از روکش‌های پرسلن را روی تک تک دندان‌ها متصل کند. اگر این‌ کار به صورت دقیق انجام شود، احتمال اینکه روکش‌ها بیفتد و نیاز به بازسازی آن‌ها باشد، بسیار کم می‌شود.

در نتیجه این اقدام، عوارض لمینت دندان نیز به طور چشمگیری کاهش می‌یابد. برای نمایان شدن منافذ میکروسکوپی بر روی سطح دندان‌ها، نیاز است که سطح صیقلی مینای دندان‌ها تراش بخورد. این عمل کمک می‌کند تا روکش‌ها با میزان قدرت بیشتری به دندان بچسبند. همانطور که برای هر بیمار تشخیص اینکه لمینت دندان خوبه یا نه، به عهده متخصص است، میزان تراش برای لمینت نیز با تشخیص دندانپزشک انجام می‌شود. 1 الی 2 هفته بعد باید دوباره مراجعه کنید تا روکش‌های اصلی که در آزمایشگاه ساخته شده‌، جایگزین روکش‌های موقتی شوند.

کلام پایانی

در نهایت برای اینکه بدانید لمینت دندان خوبه یا نه، می‌توانید به دندانپزشک مراجعه کنید. زیرا شرایط دندانی همه افراد یکسان نیست. در حقیقت افرادی که دندان آنها ریشه ضعیفی دارد، برای لمینت دندان مناسب نیستند. ما در اینجا سعی کردیم که مزایا و معایب این روش را مورد بررسی قرار دهیم، تا تصمیم گیری برای شما آسان‌تر باشد. شما می‌توانید با انجام لمینت دندان یک لبخند زیبا داشته باشد.

برای دریافت مشاوره و نوبت با مطب دکتر سعید کریمی تماس حاصل نمایید
88888590-021/88884546

نظرات کاربران

ارسال نظرات

نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.